Željko Komšić otvoreno prokomentarisao najave nametanja izbornog zakona

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u Prijedoru je prokomentarisao najave da bi visoki predstavnik Christian Schmidt mogao nametnuti izmjene izbornog zakona.

“Ja ne znam šta će uraditi gospodin Schmidt, ali ono što sam do sada imao prilike da čujem, a ja nisam vidio nikakav papir.

U konsultacijama koje je imao moj kabinet sa OHR-om nisu nikakvi prijedlozi dostavljeni da mogu sa sigurnošću reći u kojem pravcu ide ta incijativa,” kaže Komšić.

Prema Komšićevim riječima na osnovu onoga što je saznao iz medija radi se daljoj podijeli Bosne i Hercegovine po etničkom osnovu i diskriminaciji građana.

“Ako ćemo suditi na osnovu onoga što je bilo u medijima i onoga što se pojavljuje u medijima, to je podilaženje ovim politikama o kojima smo govorili.

To je dalja podjela Bosne i Hercegovine po etničkom osnovu, to je dalja diskriminacija građana u Federaciji pogotovo u pojedinim dijelovima.

Kantonima kako su oni to zamislili da računaju,” podvukao je Komšić.

Komšić je Dom naroda nazvao nesretnim i naglasio da se oko njega vodi ljuta bitka od strane nasljednika politika koje su dovele do zločina koji su se desili i u Prijedoru.

“Dakle konstitutivni narod koji ima manje od 3 posto u određnom kantonu stanovništva zapravo mu oduzimate njegova politička prava da bude i on zastupljen u tom nesretnom Domu naroda, ne znam više kako da ga nazovem.

Poštujući naravno Ustav u ovoj situaciji moram reći nesretnom Domu naroda, oko kojeg se očigledno vodi ljuta bitka od strane nasljednika ovih politika zbog kojih smo i danas ovdje,” završio je Komšić – javio je Klix.

Pogledajte šta je poručio.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.