Željko Komšić se emotivnom objavom oprostio od porodične prijateljice: Preminula je Aida Koristović

Vijesti

Preminula je Aida Koristović, nekadašnji sekretar Zajedničke službe Parlamenta BiH, a emotivne poruke su poslali iz Demokratske fronte Željka Komšića.

Obnašala je i funkciju stručne savjetnice za pripremu projekata iz oblasti kulture u odjelu Gradske službe Grada Sarajeva za obrazovanje, kulturu, sport i mlade.

Ovu tužnu vijest potvrdili su iz Demokratke fronte.

“Posljednji pozdrav našoj drugarici Aidi! Izražavamo iskreno saučešće porodici Koristović. Demokratska fronta i Željko Komšić”, objavljeno je na Twitter profilu Demokratske fronte.

“Danas nas je napustila Aida Koristović, osoba sa kojom sam mnogo prošao, blisko radio, i bio blizak porodični prijatelj. Mnogo je teško pronaći prave riječi kada dodju ovako teški trenuci. Sabina, Lana i ja želimo uputiti iskreno saučešće Dženanu, i njihovim kćerkama Ajli i Šejli, kao i ostatku porodice, uz nadu da će barem malo utjehe pronaći u svim divnim trenucima koje su imali sa Aidom. Neka joj je laka zemlja”, napisao je Željko Komšić u emotivnoj oproštajnoj poruci od prijateljice na Facebooku.

Od Aide se oprostio i Građanski savez BiH.

“Posljednji pozdrav našoj hrabroj, plemenitoj drugarici Aidi. Izražavamo iskreno saučešće porodici Koristović. Građanski savez”, piše Muhamed Fazlagić, navodi se u objavi na Twitteru.

Leave your vote