Željko Komšić se nije libio otvoreno reći: Zar nije svima jasno da su za odgađanje izbora oni koji se boje naroda!

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentirao je nagađanja na političkoj sceni i u javnosti o mogućem odgađanju općih izbora ove godine.

“Izbori moraju biti u oktobru, u skladu sa Ustavom i zakonom. Za odgađanje izbora je samo onaj ko se boji naroda”, izjavio je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, pregovori o izmjenama Izbornog zakona BiH nastavljeni su jučer, 10. februara u Sarajevu, a uoči sastanka mogle su se čuti upravo najave pojedinih bh. političara o mogućem odgađanju općih izbora, planiranih za oktobar.

Nova runda razgovora uslijedila je nakon pregovora održanih u Neumu, na jugu BiH, krajem januara. Taj sastanak na kojem su posrednici bili predstavnici SAD-a i Evropske unije Matthew Palmer i Angelina Eichhorst, završen je bez konkretnog dogovora.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izjavio je da smatra “da u postojećim okolnostima nema uvjeta za održavanje Općih izbora u oktobru ove godine”.

Ocijenio je da su svi rokovi za dogovor prošli te da će, ukoliko se ne približe stavovi, biti razmatrana i odluka o bojkotu izbora, prenosi Fena.

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović također, ne isključuje mogućnost pomjeranja izbora.

“Moguće je da izbori budu pomjereni. Tragat ćemo za rješenjem, dok ne bude pronađeno”, kazao je Izetbegović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.