Željko Komšić se obratio javnosti: “Dokaz potpunog poraza hrvatske diplomatije i pobjede naše politike”

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine oglasio se nakon pokretanja opoziva i rasprave o njemu u Saboru Republike Hrvatske ministra vanjskih poslova te zemlje Gordana Grlića Radmana.

Komšić se oglasio na Facebooku.

“Rasprava u Saboru Hrvatske o opozivu ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana zbog neuspjeha u nametanju antievropskog izbornog zakona u BiH, po željama dijela političkih struktura iz Zagreba i željama HDZ-a BiH, konačan je dokaz pobjede naše politike po tom pitanju i dokaz potpunog poraza hrvatske diplomatije, u višegodišnjoj borbi koju smo vodili”, naveo je Komšić.

Žustra rasprava u Saboru: “Grlić Radman je uhvaćen s prstima u pekmezu”

Marijan Pavliček obrazložio je razlog za pokretanje rasprave – prenosi N1.

“Smatramo da ministar nije dorastao zadatku. Hrvatska doslovce nema diplomaciju i vanjsku politiku. U doba mandata Grlić Radmana nije ispunjen niti jedan cilj. Nitko ne osporava da se ministar trudio, ali rezultat je ono što se ocjenjuje. Izborni Zakon u BiH ocijenjen je kao diskriminatoran prema Hrvatima.

Svi pokušaju mijenjanja zakona odbijeni su od bošnjačkih političkih predstavnika. Smatramo da ministarstvo nije iskoristilo sve mehanizme kako bi osiguralo da se nadolazeći izbori u BiH održe povoljnije po Hrvate. Grlić Radman je tri godine bio veleposlanik u Berlinu.

Pitamo se što je odradio u te tri godine da bi utjecaj hrvatske bio jači u Bundestagu?”, rekao je Pavliček.

Plenković: Mi ćemo svoj posao raditi kao i do sada. Mi ćemo pobijediti, a vi izgubiti

“Međunarodni položaj hrvatske nikada nije bio jači. Ove godine Hrvatska će ući u Schengen i eurozonu, a položaj Hrvata u Srbiji nikada nije bio snažniji. Ne misle svi kao mi. Ima i onih koji svojim aktivnostima odmažu Hrvatima u BiH.

Oni koji bi trebali biti dio rješanja, bili su koraci unazad. Jako mi je drago da je većina zastupnika podržala ulazak Švedske i Finske u NATO. Mi ćemo svoj posao raditi kao i do sada. Mi ćemo pobijediti, a vi izgubiti kao i uvijek”, rekao je premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.