Željko Komšić se obratio javnosti, nedvosmisleno upozorava: “Milorad Dodik nastavlja svojim putem ka konačnom otcjepljenju”

Član Predsjedništva BiH i lider DF-a Željko Komšić kazao je da predsjednik RS-a Milorad Dodik nastavlja svojim putem ka konačnom otcjepljenju.

“Ja se samo nadam će napokon svi u Sarajevu postati svjesni o čemu se zapravo radi! Isto se odnosi i na Čovića, a pogotovo na njegovo strateško partnerstvo sa Dodikom u svemu”, napisao je Komšić na Facebooku.

Kako je naveo, “gurati glavu u pijesak i lagati samog sebe kako su se njih dvojica promijenila, i da zapravo oni nisu problem nego smo problem mi koji ukazujemo na to, vodi nas upravo tamo gdje i Dodik, ali i Čović hoće da dođemo – da sami odustanemo od Bosne i Hercegovine!”

“Nažalost, oportunizam međunarodne zajednice po pitanju Dodikove, ali i Čovićeve politike, u ovom slučaju, jeste gašenje vatre benzinom!”, zaključio je Komšić.

Podsjetimo da su predstavnici političkih partija u RS-u, na čelu sa Miloradom Dodikom, održali jučer sastanak u Banjoj Luci na kojoj je utvrđena zajednička izjava kao odgovor na izjavu političara iz FBiH o, također, pitanju državne imovine.

U ovom nacrtu izjave, potpisnici su konstatovali da traže sazivanje posebne sjednice NSRS na kojoj bi se raspravljalo i donijela odgovarajuća odluka o postupcima organa RS-a i predstavnika RS-a u državnim institucijama.

Potpisnici se, potom, u tački tri ove izjave pozivaju na Dejtonski sporazum i Aneks 2 gdje “BiH ne posjeduje teritoriju nego samo vanjsku granicu”.

“Zadužuje se Vlada RS da nastavi započete pregovore sa Vladom FBiH s ciljem definisanja granične linije između RS-a i Federacije BiH”, navedeno je dalje u nacrtu izjave.

Također, u istoj tački 17. navodi se kako se “obavezuje MUP RS da formira posebnu organizacionu jedinicu unutar MUP-a koje će vršiti nadgledanje granice između entiteta”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.