Željko Komšić se sastao sa predsjednikom Turske, Recep Tayyip Erdogan uputio riječi zahvale

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas u Istanbulu sa predsjednikom Republike Turske Redžepom Taipom Erdoganom.

Tokom sastanka sagovornici su razgovarali o posljedicama zemljotresa koji je pogodio Republiku Tursku.

Predsjednik Republike Turske Redžep Taip Erdogan zahvalio se državi Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima na pomoći u ljudstvu i materijalnim sredstvima, ističući da je Bosna i Hercegovina kao mala zemlja iskazala visok stepen solidarnosti sa Republikom Turskom.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić istakao jedinstvo građana Bosne i Hercegovine u opredjeljenosti i namjeri da se stradalima u Republici Turskoj pruži pomoć.

Komšić je naglasio da će država Bosna i Hercegovina ostati na raspolaganju institucijama Republike Turske i njenim građanima tokom sanacije posljedica zemljotresa.

Komšić i Erdogan su razgovarali i o političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, sa posebnim osvrtom na implementaciju izbornih rezulatata.

Istaknuto je da je bilateralna saradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske na izuzetno prijateljskom nivou, kao i obostrano uvjerenje da će saradnja između dvije države i u budućnosti dodatno jačati.

“Doček uz vojne počasti na aerodromu u Istanbulu, uoči sastanka”, napisao je Komšić na Facebooku.

Komšić je nedavno boravio i u Briselu.

“Prije svega Borrell je pomenuo neke stvari koje su u domenu njegovog resora i htio je da čuje naše mišljenje. Ono što je najvažnije jeste učešće hrvatske vojske u misiji EUFOR Althea.

Do toga neće doći s obzirom na odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim su se zemlje susjedi obavezale da nema angažmana njihovih snaga i vojnika na teritoriji BiH”, kazao je Komšić ranije u javljanju iz Brisela.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.