Željko Komšić se složio sa Šemsudinom Mehmedovićem: “Sve ono dole što se skupilo, sve su to najbliži saveznici Rusije i ruske politike i Putina”

Željko Komšić položio je u srijedu cvijeće ispred Vječne vatre povodom Dana Grada Sarajeva, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.

Pored osvrta na poruke specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabriela Escobara, o čemu smo ranije pisali, Komšić se osvrnuo i na okupljanje regionalnih zvaničnika u Mostaru povodom otvaranja Mostarskog sajma gospodarstva i stav poslanika Šemsudina Mehmedovića kako se radi o “sramotnom sajmu putinovaca”.

Komšić je istakao da se slaže sa Mehmedovićevim stavom

“Sve ono dole što se skupilo, sve su to najbliži saveznici Rusije i ruske politike i Putina na kraju krajeva u ovoj regiji. I u Bosni i Hercegovini i u regiji, ne samo Zapadnog Balkana jer Mađarska ne spada u taj pojam. Klasičan proruski skup u Mostaru”, rekao je Komšić.

Podsjećamo, jučer je u Mostaru otvoren Mostarski sajam gospodarstva za 2022. godinu, a ovogodišnji pokrovitelj sajma je Mađarska. U Mostaru je boravio i ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Szijjarto, a pored njega gosti sajma i domaćina Dragana Čovića su i srbijanska premijerka Ana Brnabić, hrvatski premijer Andrej Plenković i član Predsjendištva BiH Milorad Dodik.

Inače, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović osvrnuo se nedavno na izjave ministra vanjskih poslova Mađarske Petera Szijjarta u Mostaru.

“Putinov veliki udar na EU iz Mostara: Szijjarto pozvao da EU razgovara sa genocidašima, a ne o genocidašima, dok svijet gleda prizore iz Buče i rusku reprizu srpskog genocida u Srebrenici, pozvao da EU razgovara sa negatorom agresije na Ukrajinu, sa Dodikom koji nije osudio agresiju na Ukrajinu, sa negatorom genocida ….

Pozivam Szijjarta da u Buči i Srebrenici pa i Vukovaru, nauči o situaciji u BiH i na Balkanu – to su mjesta gdje EU treba učiti. Posebno danas dok gledamo Buču”, naveo je između ostalog Mehmedović.

O tome više čitajte klikom na ovaj link: Šemsudin Mehmedović bi ovime mogao naljutiti mnoge: “Sramotni sajam putinovaca u Mostaru, pozivam Szijjarta da u Buči i Srebrenici uči o situaciji u BiH i na Balkanu”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.