Željko Komšić smatra da Izetbegović pravi grešku: “Ne sam, Bakire!”

Predsjednik DF-a i član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentirao je najavu Bakira Izetbegovića da će 6. jula otputovati u Brisel s evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem.

Potez i najavu Izetbegovića, Komšić je ocijenio potpuno bespotrebnim korakom.

“Potpuno beskorisno i bespotrebno Izetbegović pravi veliku grešku. Jasno mu je zašto ga Varhelyi zove i zašto istovremeno zove Čovića i Dodika a također zna da od Varhelyia ništa dobro ne može očekivati.

Kao što mu je jasno da će Varhelyi tzv. ‘Šatl diplomatijom’ pokušati uspostaviti dijalog ‘plemenskih poglavica’ koji gazduju ‘svojom teritorijom'”, rekao je Komšić.

Također, naglasio je kako Varhelyi ne može isporučiti kandidatski status BiH.

“Od toga ne može biti nikakve koristi, samo se daje legitimacija jednom pogledu koji na BiH gleda kao na društvo plemenskih zajednica, a ne jednakih građana.

Izetbegoviću je također jasno da Varhelyi ne može isporučiti kandidatski status BiH, pogotovo ne nakon sjednice Evropskog vijeća i njegovih zaključaka kao i da to nije niti posao niti nadležnost samog Varhelyija”, poručio je predsjednik DF-a.

Na kraju, Komšić je parafrazirao i izjavu čuvenog sportskog jugoslavenskog komentatora Mladena Delića.

“Kada se na to doda i činjenica da Izetbegović ima namjeru nakon Brisela posjetiti Zagreb, parafrazirao bih ovom prilikom riječi pokojnog Mladena Delića – ‘ne sam Bakire, ne sam'”, zaključio je Željko Komšić – javlja Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.