Željko Komšić stigao u New York uoči sjednice Generalne skupštine UN-a: Sastanak sa sekretarom Antoniom Guterresom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić doputovao je u New York na 76. zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN).

Već danas Komšić bi se trebao sastati s generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterresom. Tokom boravka u Americi predsjedavajući Predsjedništva BiH obavit će još nekoliko sastanaka sa stranim zvaničnicima.

Sigurno je da će tokom Komšićevih sastanaka glavna tema biti izmjene Izbornog zakona BiH, političke blokade i bojkot Srba u državnim institucijama nakon što je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko zakonski zabranio negiranje genocida i veličanje ratnih zločina i zločinaca.

Otvaranje 76. sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija održat će se u utorak, 21. septembra, a planirano je da se svjetskim liderima obrati i Komšić.

U New Yorku boravi i hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji je jučer izjavio da će se na ovogodišnjem zasjedanju Generalne skupštine UN-a on baviti onim što je važno u našem regionu, “među ostalim i Bosnom i Hercegovinom i pravima Hrvata u BiH”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.