Željko Komšić u Jelahu na skupu otvoreno poručio: Građanska država nije iluzija nego alternativa lopovima i neprijateljima

Skupom u Jelahu koalicija Željko Komšić za građansku državu nastavila je predizborne aktivnosti.

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić obraćajući se skupu kazao je da u Bosni i Hercegovini kao jedina dilema ne smije postojati to kako udovoljiti Čoviću i Dodiku.

Istakao je da se više ne može čekati šta će oni da urade, nego da se mora preći u političku ofanzivu.

Dodao je da je to moguće jedino na građanskom političkom konceptu koji nudi jednakost među svim građanima Bosne i Hercegovine.

“A ne prilagođavanje i udovoljavanje politikama koje hoće da unište državu”, naglašeno je.

Kazao je da je primjedba o tome kako je građanska država iluzija znači da smo osuđeni na to da čekamo da se promjene političke okolnosti u Evropi pa da Dodik odnesu komad zemlje ili da Čović ogradi tzv. Herceg Bosnu.

Stoga se mora preuzeti politička ofanziva te je građanska jedina alternativa politikama koje žele uništiti BiH – naglašeno je.

Istakao je da ideja građanske država nije usmjerena protiv bilo kojeg naroda ili pojedinca, nego protiv onih koji su se nakrali ali onih koji to nisu ali se nadaju da će se nakrasti.

Komšić je poručio da realizacija ideje građanske države ne ovisi o njemu samom nego od volje građana, navodeći da ga životno iskustvo uči da je to jedini izlaz za Bosnu i Hercegovin.

Zaključio je rekavši da je to moguće ako ne krenemo u tome pravcu može se desiti sve ono protiv čega su se građani Bosne i Hercegovine borili.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.