Željko Komšić uputio poziv Denisu Bećiroviću i Bakiru Izetbegoviću da javno potpišu izjavu da Dragan Čović ne može biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH u narednom mandatu

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao je kandidate za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića i Bakira Izetbegovića da javno potpišu izjavu da Dragan Čović ne može biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH u narednom mandatu.

Komšić je rekao da je po načelu rotacije idući predsjedavajući Vijeća ministara Hrvat.

“S obzirom da Predsjedništvo BiH daje mandat predsjedavajućem Vijeća ministara Čoviću se ne smije dozvoliti obnašanje te funkcije jer bi je koristio kao platformu za nametanje teme o izmjenama Izbornog zakona BiH po HDZ- ovom prijedlogu, kao i za nove blokade”, naveo je Komšić.

Podsjećamo u posljednjem intervjuu za Federalnu novinsku agenciju Čović je istakao da bi novi predsjedavajući Vijeća ministara trebao biti Hrvat te kako je uvjeren da će to biti kandidat HNS-a.

Također, važno je napomenuti i to da se Dragan Čović ne nalazi niti na jednoj listi za predstojeće Opće izbore u našoj zemlji.

Komšić poslao je poruku građanima entiteta Republika Srpska rekavši da ne trebaju nasjedati na “prevarantske floskule” Milorada Dodika o ujedinjenju sa Srbijom.

“Građani Bosne i Hercegovine u entitetu RS ne bi trebali nasjedati na Dodikove prevarantske floskule o navodnom ujedinjavanju sa Srbijom, i njegovim planovima da za vlastiti spas žrtvuje mir na ovim prostorima ali budućnost djece, i vaše i naše, a sva su naša i među njima nema razlike”, rekao je Komšić.

Dodao je da se prije svega trebaju sjetiti i zapitati šta je na kraju bilo sa antiustavnim zaključcima Narodne skupštine RS-a.

“Što je uopće pristao izaći na izbore kada je odluku o njihovom finansiranju nametnuo Visoki predstavnik kojeg ne priznaje, što pred strancima tvrdi da ne zagovara nikakvu secesiju, a kada se nađe među vama onda vam je obećava”, kazao je Komšić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.