Željko Komšić uputio saučešće predsjedniku SAD Joe Bidenu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu i roditeljima djece koja su ubijena tokom masakra počinjenog u Teksasu.

“Vaša ekselencijo, ne postoje dovoljno adekvatne riječi kojim bi izrazio tugu nakon masakra koji se dogodio u osnovnoj školi u Teksasu.

Kao roditelj iskreno se suosjećam sa bolom roditelja koji prolaze najgore trenutke u svom životu. Bezuman čin pojedinca odnio je male, nevine živote, ubio je mladost.

Ovaj monstruozan i besmislen čin nasilja zaslužuje najoštriju osudu, te nas podsjeća da konstantno moramo biti oprezni kako bismo spriječili nedjela sa kobnim posljedicama i sve druge oblike terorizma.

Molim Vas ekselencijo da prenesite najiskrenije izraze saučešća roditeljima i porodicama poginulih u ovom strašnom i tragičnom činu. Misli i molitve svih nas u Bosni i Hercegovini su uz njih i sve vas”, naveo je Komšić.

Devetnaestero djece i dvoje odraslih poginulo je u pucnjavi u osnovnoj školi u južnom Teksasu nakon što je 18-godišnji Salvador Ramos otvorio vatru i napravio masakr.

Ramosa su ubili pripadnici policije, potvrdili su američki zvaničnici. Tinejdžer je, prema prvim informacijama, prije masakra u školi ranio svoju baku.

Za sada nije poznat motiv njegovog krvavog čina.

Istražitelji su otkrili da je osumnjičeni bio naoružan pištoljem i poluautomatskom puškom AR-15 te da je imao mnogo municije i nosio je pancir.

Šef policije Uvalde Pete Arredondo rekao je da je pucnjava počela u utorak u 11:32 po lokalnom vremenu i da istražitelji vjeruju da 18-godišnjak nije imao pomogače.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.