Željko Komšić uživo kod Hadžifejzovića “očitao bukvicu” predsjedniku Slovenije, ali i zvaničnom Zagrebu

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić gost je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Face TV.

“Zagreb se otvoreno miješa u unutrašnje stvari BiH! Pritisak dolazi uglavnom iz Zagreba! Cilj Zagreba je da vladaju BiH!

Cilj im je da dobiju ono što ima Beograd kroz vlasti u RS-u! Cilj im je da dobiju Predsjedništvo i da više ništa ne možemo odlučiti bez njih! Zbog toga imamo priču o Izbornom zakonu, preustroju FBiH, trećem entiteu…

Vratili smo se ponovo na istu priču samo nema tenkova i topova! U ovom trenutku ih ne može biti zato što ne postoji takav kapacitet u BiH! Rat nikada nije započeo u BiH! Ratovi su uvijek dovođeni u BiH! Zagreb i Beograd su već rekli da su u koordinaciji!

Sadašnje strukture u Zagrebu i Beogradu se prilično slažu oko BiH! Te linije su iste kao u vrijeme Tuđmana i Miloševića samo su okolnosti drugačije! U diplomatiji i politici ništa nije slučajno! Sumnjam da je jedan autor prošlogodišnjeg NON PAPER-a – istakao je Komšić.

O predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru.

“Ima struktura koje misle da cijelu regiju Zapadnog Balkana treba etnički organizovati, da se naprave velike države, a da se BiH pocijepa! Čuo sam to od Boruta Pahora, ali ne na način da on to zagovara! Pitao me: “Možete li se vi mirno razići?” Odgovorio sam mu da mirno ne možemo, da ne možemo nikako i da će početi i evropska kuća da gori”, rekao je Komšić.

Senad: Može li Željko Komšić četvrti put?!

Komšić: Vidjet ćemo! Bit ću kandidat za Predsjedništvo, moram ići dalje! Vidjet ćemo da li će neko biti sa nama, sa DF-om! Ne vjerujem da će to biti neka veća stranka!

Moram ići dalje, ne mogu stati! U ovom poslu to ne postoji! Ide se do kraja političke borbe za ideju! Ideja je da odustanemo od koncepta po kojem živimo i koji nas gura u konflikt i svađu! Da probamo nešto drugačije, a ne samo priču o konstitutivnim narodima!

Treći entitet je dalje dijeljenje ove zemlje! Ispunili smo svoje ciljeve: dobili smo akcioni plan za članstvo u NATO i zaustavili smo priču oko Izbornog zakona!

Može Dodik pričati šta hoće, to je akcioni plan! Mislim da do izbora neće biti priče o izmjenama Izbornog zakona!

Ne znam šta Čović priča i sa kim misli razgovarati! Plenković je pokušao dovesti Ursulu von der Leyen u Sarajevo i Mostar! Ona nije pristala na to! Rekla je da u njenom kalendaru nema planova!

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.