Željko Komšić veoma ozbiljno upozorio: “On podstiče Dragana Čovića na državni udar”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oštro je danas reagirao na istupe predsjednika Hrvatske Zorana Milanović koji je opetovano najavio mogućnost uspostave hrvatske samouprave u Bosni i Hercegovini na jesen.

Osporio je neke aspekte prisustva međunarodnih vojnih snaga u našoj zemlji.

Predsjednik susjedne države je potvrdio da će o tome razgovarati danas sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

„U savezu sa Moskvom i Miloradom Dodikom Milanović podstiče Čovića na državni udar“, rekao je Komšić u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, te dodao:

„S obzirom da je Jelavić (Ante, bivši lider HDZBiH i član Predsjedništva BiH) pobjegao u Hrtvatsku, može ga pitati kao je to prije 20 godina završilo.“

Podsjetimo, Milanović je rekao da se glavni tajnik NATO-a se javio i da će se danas popodne čuti “da mu još jednom prinesem pozornosti situaciju u BiH”.

“Od razgovora, kurtoaznog razgovora ne mogu previše očekivati jer glavni tajnik ne donosi odluke, ali tiče se NATO-a i vojne prisutnosti međunarodne zajednice u BiH, koja je komplicirana.

Najesen, ako Hrvati krenu s ostvarivanjem onog što su najavili, sa svojim izborima i stvaranjem samouprave, može se dogoditi da neko meni nepoznat naredi uporabu tih snaga protiv Hrvata.

Nama je zabranjeno biti u Hercegovini, mogu Čileanci, Turci, Austrijanci, ali ne mogu Hrvati. Glavni tajnik ne može puno, ali na meni je da komuniciram na razini usklađenosti koja postoji s Plenkovićem’, kazao je Milanović.

“Što imam od toga da zaprijetim nekakvom blokadom? To je nešto što bih proveo u hrvatskom interesu ako ne postoji suglasje s hrvatskom Vladom. Ne možemo se uskladiti i nemamo zajednički stav jer Plenković blokira Vijeće za nacionalnu sigurnost (VNS)”, dodao je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.