Željko Komšić veoma žustro reagovao: “Umjesto da Dragana Čovića i Milorada Dodika sankcioniše, Varhelyi ih poziva da sluša planove o podjeli BiH”

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić reagovao je povodom poziva evropskog komesara za proširenje Olivera Varhelyija “liderima tri konstitutivna naroda” u BiH.

“Navodni poziv evropskog komesara za proširenje Olivera Varhelyia tobožnjim predstavnicima konstitutivnih naroda, smatram potpuno promašenim.

Umjesto da Evropska komisija izrekne sankcije Čoviću i Dodiku zbog obaranja reformskih zakona koji su dijelom prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, Izetbegovića, Čovića i Dodika zovu kako bi im dvojica posljednjih predstavili svoje planove o podjeli BiH”, izjavio je Komšić.

On je dalje kazao da Varhelyi i Evropska komisija moraju znati da dok se god građani BiH pitaju o sudbini svoje zemlje takvih razgovora neće biti.

“Ako misle da će u Sarajevu za takve razgovore pronaći sagovornike, neka pokušaju, pa ćemo vidjeti kako će se provesti ti novi i mekši sagovornici”, zaključio je.

Podsjetimo da je Bakir Izetbegović već poručio da ne pristaje na format sastanka s tzv. predstavnicima naroda u BiH. Prije njega je lider HDZ-a Dragan Čović optimistično najavio sastanak te vrste u Briselu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.