Željko Komšić žestoko “udario” na izjave Igora Kalabuhova: Ambasador mora znati da mi nikada nećemo pokleknuti pred pritiskom i odreći se NATO puta

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odgovorio je na nove prijetnje koje su upućene od strane ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini.

U vezi aspiracija naše zemlje da postane članica NATO-a, Ambasada Rusije je ocijenila kako bi to predstavljalo jasan “proturuski korak” na koji bi Moskva morala odgovoriti.

Komšić je poručio da BiH neće pokleknuti pred ruskim pritiskom i odreći se NATO puta.

“Uporne prijetnje koje Kalabuhov upućuje Bosni i Hercegovini zbog odluka o NATO integracijama koju usvojene u skladu sa zakonima države Bosne i Hercegovine i u institucijama Bosne i Hercegovine, potpuno su neprihvatljive.

Iza tih prijetnji stoji očita namjera za destabilizacijom Bosne i Hercegovine. Ambasador Kalabuhov mora znati da mi nećemo pokleknuti pred pritiskom i odreći se NATO puta zato što je to u interesu Rusije i njihovih saradnika u Bosni i Hercegovini”, poručio je Komšić.

Ocijenio je kako iza Kalabuhovovih prijetnji stoji očita namjera za destabilizacijom Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, iz Ambasade Ruske Federacije u BiH istaknuto je kako “učlanjenje bilo koje zemlje u Alijansu podrazumijeva apsolutnu podršku vojnim i političkim ciljevima NATO-a, dakle antiruskim koracima, što znači da se djelovanje svake države članice u okviru Alijanse smatra usmjerenim protiv Rusije”.

Zaključeno je da su zbog nacionalne bezbjednosti Rusije prinuđeni da preduzmu odbrambene mjere.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.