Željko Komšić žustro o sramnoj odluci Nogometnog savez: “Ta utakmica neće biti odigrana!”

Povodom sramotne odluke Komiteta za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kojom je usvojen prijedlog da se prihvati odigravanje prijateljske utakmice sa reprezentacijom Rusije u Sankt Peterburgu 19. novembra 2022. godine, cijela sportska javnost je ogorčena.

Portal Radiosarajevo.ba ima pouzdane informacije da mnogi igrači neće se odazvati pozivu selektora Ivayla Peteva.

Sa svih strana naše zemlje, ali i iz Ukrajine, stižu poruke sa samo jednim pitanjem – “Bosno i Hercegovino, da li zaista želite igrati protiv nacionalnog tima terorističke države?”.

Portal Radiosarajevo.ba večeras je kontaktirao i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Ovo je njegov komentar na sramotnu i skandaloznu odluku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, da prihvati odigravanje utakmice sa agresorskom Rusijom.

“Ta utakmica neće biti odigrana”, poručio je kratko i jasno Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, za portal Radiosarajevo.ba.

Bivši kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine u fudbalu, Vlatko Glavaš također se oglasio povodom posljednjih dešavanja u Nogometnom savezu.

“Posljednja dešavanja u Nogometnom savezu BiH, najbolje govore šta se dešava kada politike koje rade protiv države Bosne i Hercegovine preuzmu institucije, kao što su SNSD i HDZ preuzeli Nogometni savez BiH i rade na uništavanju naše reprezentacije.

To se dešava kada u Nogometnom savezu imamo omjer 2:1 protiv Bosne i Hercegovine, koji se nastoji prepisati na sve državne institucije”, rekao je Glavaš.

“Tada i protiv svoje volje morate igrati prijateljsku utakmicu sa Rusijom. Ne bi ništa bilo sporno da u tome postoje sportski motivi, ali bojim je da riječ o političkim motivima, i to onih politika koje ne misle dobro Bosni i Hercegovini. Nogometni save

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.