Željko Komšić žustro reagovao nakon izjave ambasadora Rusije: “Oružane snage BiH su neupitna državna kategorija i oko toga nema razgovora”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić žustro je reagovao nakon izjave ambasadora Rusije u BiH Igora Kalabuhova.

“Ambasador Ruske Federacije, Igor Kalabuhov svojim komentarom o Oružanim snagama Bosne i Hercegovine učinio je ono što sama Rusija radi već duže vremena, a to je miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

Neće biti nikakvog razgovora niti dijaloga o Oružanim snagama BiH, jer su one kao i druge državne institucije neupitna kategorija”, poručio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Oružane snage Bosne i Hercegovine formirane su donošenjem odgovarajućih zakona u propisanoj proceduri u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, koja je jedino jedino zakonodavno tijelo države Bosne i Hercegovine. Tu se uopšte ne radi o davanju bilo čije saglasnosti na bilo šta, već o klasičnom postupku donošenja zakona, što je praksa ne samo u Bosni i Hercegovini, već u cijelom demokratskom svijetu”, kazao je Komšić.

“Jasan je povod ovog iskaza ambasadora Kalabuhova i on je sadržan samo u jednoj riječi – NATO. Dakle, Rusija ima aktivan angažman na Zapadnom Balkanu u sprečavanju pojedinih zemalja da postanu članice NATO saveza. Što se tiče Bosne i Hercegovine, naš put je jasan, i definisan odlukama institucija države Bosne i Hercegovine”, zaključio je član Predsjedništva BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.