Žestoka poruka Mire Lazovića sa protesta ispred OHR-a: “Tih pet zemalja koji su garant, moraju reagovati prema Dodiku i ljudima koji ga podržavaju”

Na protestegrađana kod zgrade OHR-a u Sarajevu došao je i Miro Lazović, nekadašnji predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine i član pregovaračkog tima u Daytonu. Kazao je kako se “Milorada Dodika mora zaustaviti”.

Na proteste je, kako kaže, došao kao svaki zabrinuti građanin. Smatra da je odgovornost svakog patriote da pruži podršku ovim zahtjevima te da je vrijeme da se konačno OHR i međunarodna zajednica probude i reguju na prijetnje Milorada Dodika.

“Ćutnja OHR-a i visokog predstavnika zabrinjava. Njihova pasivnost je podstrek onima koji bi da nasatve rušiti BiH. Građani bi trebali masovnije dizati svoj glas kada je u pitanju budućnost BiH.

Očekujem da će nakon ovih protesta i aktivnosti koje će američka administracija i Brisel povući, konačno se produbiti međunarodna zajednica da zaustavi ovo divljanje koje doalzi s prostora RS i da sankcioniše one koji sputavaju reforme na putu ka EU i NATO-u, ne samo u RS već i u FBiH”, rekao je Lazović, prenosi N1.

Istakao je kako prvo trebaju biti sankcionisani oni koji su napravili ovakvo stanje.

“Milorad Dodik se mora zaustaviti. Međunarodna zajednica koja ima svoju obavezu, pogotovo tih pet zemalja koji su garant Dejtonskog sporazuma, visoki predstavnik koji ima obavezu da reaguju, trebali bi reagovati prema Dodiku i ljudima koji ga podržavaju”, zaključio je Lazović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.