Žestoke poruke iz Istočnog Sarajeva:  “Pozivamo građane RS-a na mobilizaciju protiv izdajničkog režima Milorada Dodika”, pozivaju iz SDS-a

Danas je u Istočnom Sarajevu održana proširena sjednica Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS) na kojoj je razmatrana aktuelna situacija nakon što Centralna izborna komisija BiH (CIK) nije ovjerila ovoj stranci učešće na predstojećim lokalnim izborima. Predsjednik SDS-a Milan Miličević je poručio da su uložili žalbu Apelacionom odjeljenju Suda BiH putem CIK-a u roku koji je bio predviđen odnosno 48 sati od objave odluke.

“Odluka CIK-a je sramna i nezabilježena u praksi od kada traju izbori u RS-u odnosno BiH jer je SDS jedina politička partija koja je na ovim izborima praktično zabranjena.

Očekujemo pozitivno rješenje po žalbi koja je zasnovana po zakonu dakle prije svega na Deklaraciji o ljudskim pravima, o slobodi političkog djelovanja i izražavanja svog političkog stava. Preko 100.000 ljudi koji glasaju za SDS i svim demokratskim principima u svijetu pa i kod nas”, naveo je.

Dalje smatra da “treba biti sramota svakog člana CIK-a koji je digao ruku za ovu odluku posebno za one koji dolaze iz RS-a.”

“Mi smatramo, a uvjeravaju nas u to advoaktski timovi i pravnici, da se to kosi sa tumačenjem osnovne situacije u vezi sa transakcijskim računom. Aktuelna vlast u RS-u stoji iza svega ovoga”, poručio je.

Miličević je zatim potvrdio da će SDS u svakom slučaju izaći na ovogodišnje lokalne izbore jer nisu prepustili situaciju.

“Postoji način da SDS pod svojim grbom i članovima i javnosti koja podržava politiku i ideju SDS-a izađe na izbore. SDS je potreban narodu koji živi narodu u RS-u jer smo mi jedina konstanta RS-a od nastanka preko rata pa do danas.

Sve što je bilo obilježje RS-a je aktuelna vlast uništila. Naši kandidati su u 95 poto već poznati, naše liste su gotovo formirane.”

Članica Predsjedništva SDS-a Aleksandra Pandurević danas je žestoko govorila o predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

“Čitam danas izjavu Dodika da je SDS nepotrebna srpskom narodu i sjetih se njegove rečenice, Darko Babalj i ja smo svjedoci, kada smo imali platformu i kada nam je rekao:

‘Vi ste monstrumi, šta smo vam radili, nismo vas uspjeli uništiti’.

Danas je pokazao koliki je monstrum i današnja njegova izjava jasno govori i pokazuje svu njegovu umiješanost u besramnu odluku koja ispisuje historiju besčašća koju je donio CIK i koja je suprotna Ustavu BiH i međunarodnim konvencijama.”

Ona je kazala da u SDS-u nemaju dilemu ko stoji iza svega – javlja Klix.ba.

“Stoji Milorad Dodik sa onima kojim je isporučio mnogo toga. Ususret našem 34. rođendanu, on je više od pola tog perioda na vlasti. Njegova vlast je počela tako što su ukinuta sva obilježja RS, zajedno su uradili on i stranci.

Ukinuli su grb, himnu RS-a, 9 januar. Ostala je još jedna stvar koju nisu mogli ukinuti, a to je SDS. Debelo su se prevarili i pozivamo sve građane RS-a na mobilizaciju da spasimo RS od ovog totalitarnog izdajničkog režima. SDS će spasiti RS i od stranaca ali od Milorada Dodika.”

Ognjen Bodiroga je rekao da su “maske konačno pale”.

“Svima je jasno ko se drznuo da pokuša da uništi brend RS-a što je sigurno SDS. Onaj koji se drznuo da uništi taj brend on nije ništa drugo nego duhovno nedonošće.”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.