Zlatko Lagumdžija ismijao Dodika: “Me Tarzan, sorry, Milorad, you Jane”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je objavio niz tvitova na engleskom jeziku, a što su mnogi korisnici Twittera odmah ismijali govoreći mu da prestane koristiti Google translate (online alat za prevođenje).

Kritikama se pridružio i Zlatko Lagumdžija koji mu je poručio da prestane brukati Bosance.

“Nemoj nas ovako brukati. Ili pričaj na našem jeziku ili pusti druge da ti pišu na engleskom jer ovako će stranci misliti da smo svi glupi Bosanci”, napisao je Lagumdžija.

On se namjerno na “nemuštom” engleskom osvrnuo na ono što Dodik govori pa je tako napisao i “Me Tarzan, sorry, Milorad, you Jane, Čita. My English no good but I good”.

Ovo bi u prijevodu značilo da mu Lagumdžija poručuje da njegovi tvitovi izgledaju kao da želi reći “Moj engleski nije dobar, ali ja jesam”.

Lagumdžija je nedavno govorio o Sjetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu.

Bosna i Hercegovina ni ove godine nema predstavnika na tom jednom od najznačajnijih, ako ne i najznačajnijih, globalnih događaja.

Lagumdžija je prisustvovao dva prethodna WEF-a i jedan je od rijetkih iz Bosne i Hercegovine koji je to učinio.

Prema njegovim riječima, ne mora neko biti direktor Mercedesa ili General Electrica da bi bio pozvan. Dakle, pozivaju se i oni koji su vrlo inovativni i kreativni u onom čim se bave. Napomenuo je da je WEF prilika da se razgovara s ljudima koji mogu biti od velike koristi jednoj državi.

“Imate priliku da se sretnete s vodećim ljudima iz različitih oblasti, a koji vam mogu pomoći u kreiranju vaših ekonomskih projekata. Primjera radi, imate priliku da sretnete ekonomiste Jeffreyja Sachsa ili Josepha Stiglitza da vidite da li je zainteresovan da vam bude jedna vrsta partnera, konsultanta ili da vam bude ambasador reformskih procesa”, istakao je Lagumdžija.

Podsjetio je da je to prilika i za osnaživanje odnosa sa zvaničnicima, tj. državama koje se smatraju prijateljskim.

“To je prilika da sretnete ljude i iz političkog svijeta. Tu je bio španski premijer Pedro Sanchez koji je veliki prijatelj Bosne i Hercegovine. Njega sam zadnji put sreo u Srebrenici, kada je došao kao čelnik španskih socijalista”, rekao je on tada za Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.