Zlatko Miletić javno “razmontirao” Milorada Dodika: “Moj Baja… članu Predsjedništva BiH… Imao si čast da budeš kum na slavi Hrama Svetog Preobraženja u Pofalićima u Sarajevu”

Zlatko Miletić, zastupnik u Domu naroda Parlameta BiH objavio je jako zanimljiv post nakon “gostovanja” Milorada Dodika u Sarajevu gdje je bio kum.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

“Moj Baja… članu Predsjedništva BiH… Imao si čast da budeš kum na slavi Hrama Svetog Preobraženja u Pofalićima u Sarajevu.

Pa pošto nemaš pojma o tome šta se dešavalo u ratu, a oko Hrama da te informišem…

Da, iako je u nekoliko navrata bilo pokušaja od raznih pojedinaca (para)vojnih formacija da isti sruše ili oštete, obavještavam te kao tadašnji rukovodilac policije, da su pripadnici SJB N. Sarajevo, bukvalno svojim životima istu štitili zajedno sa pripadnicima Odreda spec. policije Bosna, komandiri su bili moji drugovi Bule i rah. Velić, i nikad nitko metka nije opalio niti je oštetio na bilo koji način.

Jer smo se mi za svoj grad, njegovo istorijsko, kulturno, vjersko naslijeđe, borili časno i civilizacijski.

I drago mi je da Srbe vjernike u Hramu vidim u tolikom broju. Napominjem, na isti način da su policijski rukovodioci SJB S Grad, g. Bezdrob i g. Dahić očuvali Staru Pravoslavnu crkvu, muzej i Sabornu crkvu u Starom Gradu, a prepuštam tebi Baja, da tačan broj srušenih džamija i katoličkih crkvi na teriritoriji pod kontrolom RS provjeriš sam, ali da te uputim…

Srušeno je 614 džamija, 307 oštećeno, 557 mesdžida uništeno, 14 mekteba, 185 župnih crkvi, 168 ostalih crkvi, 8 katoličkih samostana, 227 kapela, 226 župnih kuća… Da bih bio objektivan u ratu je stradalo i 450 vjerskih objekata SPC-a.

Ali Baja ne u SARAJEVU. Zlikovci koji su to radili u ime Hrista, Krista ili Allaha zaslužuju civilizacijski, a ne samo naš prezir i ja dok god svi ti zlikovci ne budu pred licem Pravde, ja ne vjerujem u vašu vjeru i ljubav bilo koga i bilo čega.

Oko iseljavanja Srba sa područja Sarajeva kako govoriš, 150.000 osoba, trebao si upitati ratnog zločinca Momčila Krajišnika kojeg si prije 15 godina tako oslovljavao.

Ali da ne bih ja donosio subjektivne zaključke molim te Baja, pogledaj ovaj video klip da vidiš šta su Srbi prinuđeni da odu govorili o tom egzodusu u režiji vlastitih narodnih vođa. I to je ratni zločin, kada teritorij očistiš od vlastitog naroda.

Zato Baja, članu Predsjedništva, molim te drugi put, prije nego daješ neosnovane kvalifikacije o tim događajima, imaš dovoljan broj savjetnika koji i tako ne rade ništa, pa evo neka ti makar prepričaju ovaj post.

Hvala na pažnji…”, naveo je Miletić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.