Zmajevi bez Džeke i Pjanića u mečevima sa Slovačkom i Luksemburgom

Prije nekoliko dana selektor Bosne i Hercegovine, Savo Milošević, objavio je spisak igrača na koje računa za utakmice protiv Luksemburga i Slovačke koje će biti odigrane u okviru kvalifikacija za EURO 2024. Iako su se našli na spisku igrača za ovu utakmicu, Edin Džeko i Miralem Pjanić se neće pojaviti na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine

Naime, kako neslužbeno saznajemo kapiten naše reprezentacije je u dogovoru sa selektorom dobio zeleno svjetlo da bude pošteđen utakmica koje se igraju u novembru.

Primarni fokus selektora, kao i Edina Džeke kada je riječ o reprezentaciji jesu utakmice baraža koje se igraju naredne godine.

Upravo zato utakmice u novembru selektor Milošević želi iskoristiti kako bi dao šansu nekim novim igračima na spisku.

Svima je jasno koliko Edin Džeko može, a svoju šansu da se dokaže prije svih trebao bi u ove dvije utakmice dobiti Tabaković.

Osim Džeke naredne dvije utakmice propustit će i Miralem Pjanić koji ima lakšu povredu aduktora, te je i on oslobođen dolaska na okupljanje.

Vrijedi dodati i to da će se na okupljanju pojaviti Rade Krunić.

Upravo ovakav razvoj situacije je prije nego što će biti objavljen spisak najavio bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Elvir Baljić.

On je u razgovoru za Tivibu Sport prenio riječi Edina Džeke koji je najavio da se bliži njegov kraj reprezentativne karijere.

“Džeko stalno razgovara sa trenerom u Feneru i kada se osjetim umornim on to kaže. Osjeća i da se bliži kraj njegove karijere u bh. reprezentaciji”, priča Baljić za Tivibu Spor, te prenosi Edinove riječi.

“Reprezentacija me umara. Udaljili smo se od cilja sa našom trenutnom situacijom u grupi. Trenutno gledamo samo ka baražu. Razgovarao sam sa selektorom, možda neću igrati utakmice kvalifikacija u novembru. To me umara”.

Ostaje da vidimo kako će igrači, prije svih Tabaković, iskoristiti svoju priliku koju će dobiti u naredne dvije utakmice – prenosi Sportsport.ba.

“Nedostajat će nam Džeko i Pjanić u predstojeća dva meča. Kapiten je zamolio da ga poštedimo i dogovorili smo se da on propusti ove susrete.

U utakmicama sa Luksemburgom i Slovačkom svakako želimo da isprobamo neke druge varijante i da se što bolje spremimo za baraž koji nas očekuje u martu. Pjanić će okupljanje propustiti zbog povrede aduktora”, oglasio se naknadno i Milošević.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.