Zmajevi se hrabro bore za domovinu protiv Engleske, nakon sudijske odluke i penala ipak gubimo 1-0

Fudbaleri Engleske i Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 sati igraju prijateljsku utakmicu u Newcastleu, a Zmajevi se odlično drže! Nakon prvog poluvremena rezultat je 0-0. Sjajan je golman Nikola Vasil, a odličnu priliku imao je i Hajradinović.

Tok meča:

64’ – Drugi žuti karton za naš tim, a dobio ga je Gazibegović.

63’ – Izmjena i u našem timu. Umjesto Šarića ušao je Huseinbašić.

62’ – Veliki broj izmjena sada kod Engleza. Izašli su Watkins, Palmer, Trippier, Eze i Guehi, a ušli su Kane, Maddison, Wharton, Grealish i Branthwaite – jalja Klix.ba.

60’ – GOOOOOL! Engleska vodi 1:0, a strijelac je Palmer iz penala! Vasilj je pročitao ofanzivca Chelseaja, čak je i dirao loptu, ali je ipak ona završila u mrežu za 1:0 na St James’ Parku.

59’ – Saggi je odlučio pokazati na bijelu tačku. Tahirović je dobio i žuti karton.

58’ – Igra se sada zaustavila zbog mogućeg penala za Englesku nakon što je Tahirović povlačio Konsu za dres. Sudija Saggi će gledati situaciju na VAR ekranu.

55’ – Veliki je pritisak Engleza. Međutim, nema izazitih prilika. U međuvremenu, naša selekcija ne uspijeva da organizuje kontranapad.

50’ – Slično stanje na terenu kao i u prvom poluvremenu. Englezi imaju posjed lopte, međutim rješenja u posljednjoj trećini terena nemaju.

46’ – Počelo je drugo poluvrijeme!

40’ – Englezi su u završnici prvog poluvremena bez ideje, a naša selekcija je sada imala dobru priliku. Nakon presinga na polovini protivnika, oduzeli smo loptu, a Hajradinović je dobro šutirao. Ipak, bio je izblokiran pa je lopta otišla malo pored gola.

35’ – Potpuno smo umirili utakmicu. Englezi ne pronalaze rješenje za našu odbranu – javlja Klix.ba.

33’ – Gazibegović je sada zaprijetio udarce, ali je bio izblokiran. Naša selekcija se malo oslobodila pritiska.

29’ – Prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je Guehi nakon što je žestoko startovao nad Gigovićem.

28’ – Velika šansa za Englesku! Nakon ubacivanja iz kornera stvorila se velika gužva pred našim golom. Na kraju je Konsa šutirao, ali je ponovo Vasilj odličan s intervencijom.

26’ – Eze je sada napravio pometnju u našim redovima, ali je na kraju Katić fantastično intervenisao i otklonio opasnost.

22’ – Protekla je polovina prvog poluvremena. Englezi su imali samo jednu priliku preko Watkinsa i naša odbrana izgleda besprijekorno. Zanimljivo da smo izveli i jedan korneri, dok domaćinima to još nije pošlo za nogom.

18’ – Gallacher je sada uputio loš udarac nakon duge akcije Engleza koji su kružili oko naše odbrane.

14’ – Englezi potpuno dominiraju u posjedu lopte, ali naša odbrana za sada djeluje odlično. Vrijedi istaći da se Gazibegoviću ukazivala pomoć, ali je sve u redu i nastavit će utakmicu.

9’ – Prva velika prilika na utakmici za Englesku! Palmer je uposlio Watkinsa koji se sjajno izborio u duelu s Katićem te je uspio šutirati, ali je Vasilj na vrijeme skratio ugao i odlično intervenisao. Ostaje 0:0.

5’ – Početno ispitivanje snage na početku utakmice. Englezi pokazuju da žele igrati ofanzivno, ali naša odbrana dobro djeluje na samom startu utakmice.

2’ – Naša selekcija će imati i u Newcastleu veliku podršku, a to se moglo čuti i u televizijskom prijenosu tokom intoniranja himne naše države.

1’ – Počela je utakmica u Engleskoj!

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.