Zmajevi počeli okupljanje, među njima i ljubimac Zdravka Mamića, odabrao je BiH umjesto Hrvatske

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine pristižu u Trening centar Fudbalskog saveza BiH u Zenici gdje će se pripremati za utakmice sa Portugalom i Luksemburgom.

Prvi su na pripreme stigli Nemanja Bilbija, Siniša Saničanin, Smail Prevljak, Kenan Pirić, Luka Menalo, Nikola Vasilj, Hrvoje Miličević, Benjamin Tahirović, te novajlije Dal Varešanović i Adrian Leon Barišić.

Danas u 14:30 sati planirane su prve medijske aktivnosti, a u 18:00 reprezentativci će odraditi trening.

Hrvatski mediji su teško primili vijest o pozivu 21-godišnjeg Barišića među Zmajeve.

Hrvati su se nadali kako će štoper koji je nastupao za juniorsku i U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine odabrati da u budućnosti nastupa za Hrvatsku s obzirom da je jedan od najboljih nogometaša Prve hrvatske nogometne lige.

No, Barišić je nakon razgovora sa selektorom Farukom Hadžibegićem odabrao dres Bosne i Hercegovine, što je naišlo na žaljenje kod naših susjeda.

“Ključni igrač Osijeka ima hrvatski pasoš, ali će zaigrati za drugu reprezentaciju”, naslov je na portalu Index.hr. “Barišić izabrao BiH ispred Vatrenih!”, naslov je na Sportklubu Hrvatska, dok je portal 24sata.hr vijest o Barišiću prenio s naslovom
“Velika želja Mamića neće igrati za Hrvatsku. Odabrao susjede”.

Kako navodi 24sata.hr, prošle godine je Zdravko Mamić dogovorio dovođenje Barišića, ali su u Dinamu stopirali taj posao i tako krenuli u otvoreni sukob s Mamićem.

Na Hadžibegićevom spisku se nalaze sljedeći nogometaši:

golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)

odbrana: Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca). Siniša Saničanin (Partizan), Adrian Leon Barišić (Osijek), Sead Kolašinac (Marseille), Amar Dedić (Red Bull Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz)

vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Sanjin Prcić (Strasbourg), Miralem Pjanić (Sharjah FC), Gojko Cimirot (Standard Liege), Dal Varešanović (FK Sarajevo), Benjamin Tahirović (AS Roma), Miroslav Stevanović (Servette)

napad: Edin Džeko (Inter), Said Hamulić (Toulouse), Smail Prevljak (Eupen), Kenan Kodro (Fehervar), Nemanja Bilbija (Zrinjski) i Luka Menalo (Dinamo Zagreb).

Podsjetimo, Zmajevi će u trećem kolu kvalifikacija za Euro igrati u gostima kod Portugala 17. juna u Lisabonu, a u četvrtom kolu u Zenici dočekuju Luksemburg 20. juna.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.