Zmajevi protiv Rumunije ostvarili prvu pobjedu nakon dugo vremena: Prevljak novim golom donio vrijednu pobjedu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u Zenici na Bilinom Polju protiv Rumunije rezultatom 1:0, u okviru 2. kola B Lige nacija. Naš tim sada ima četiri boda i dijeli lidersku poziciju na tabeli sa selekcijom Finske.

Selektor Ivaylo Petev je u odnosu na meč s Finskom izvršio čak šest izmjena i naš tim je od početka silovito krenuo. Uprkos velikom pritisku teško smo stvarali prilike, a prvi su prijetili Rumuni.

U 19. minuti Puškaš je izašao sam ispred Šehića nakon velike greške u našoj odbrani, prošao ga je, ali Ahmedhodžić je sjajno reaguje i izbacio loptu na gol-liniji.

Nakon toga, tempo igre je opao, a na novu šansu čekalo se do 37. minute i ponovo su je imali gosti. Puškaš je pucao glavom iz blizine, Šehić je odbranio, a onda je Burcă sa svega tri metra poslao loptu pored gola Šehića.

Džeko je u 43. minuti šutirao, ali je golman Rumunije odbranio uz manje poteškoće i bio je to jedini pokušaj u okvir gola našeg tima u prvom dijelu nakon kojeg su navijači zvižducima ispratili bh. nogometaše.

Drugo poluvrijeme je počelo trostrukom izmjenom u redovima BiH. U našem timu u igru su ušli Pjanić, Hadžiahmetović i Prevljak, a izašli su Prcić, Cimirot i Džeko, koji se u prvom poluvremenu žalio na povredu.

Zmajevi su imali inicijativu, ali pravih šansi nije bilo. Ipak, u 69. minuti desio se trenutak odluke. Duljević je probio po lijevoj strani, ubacio loptu, golman gostiju je odbio, a na pravom mjestu je bio Prevljak koji je poslao loptu u mrežu za 1:0.

Do kraja utakmice bh. reprezentativci su znalački sačuvali prednost i ostvarili su važan trijumf koji će nam sigurno mnogo značiti za predstojeće susrete.

Nakon utakmice sa Rumunijom, Zmajevi junski ciklus nastavljaju gostovanjem u Crnoj Gori 11. juna, a zaključuju domaćom utakmicom protiv Finske 14. juna.

Rezultat i strijelac:

BiH – Rumunija 1:0 (Prevljak 69’)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.