Zmajevi sjajno igraju na BIlinom polju, Rade Krunić i Amar Dedić dominiraju, malo je ko mogao očekivati ovakav furiozan start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras protiv Islanda igra prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a Rade Krunić i Amar Dedić su za sada junaci utakmice! Sjajna atmosfera vlada u Zenici.

U nastavku pogledajte tok meča.

41’ – Sjajna atmosfera na Bilinom Polju nakon drugog gola Krunića.

Bosna i Hercegovina – Island 2:0 (Krunić 40’)

40’ – Goooooooooooooooooool! Zmajevi postižu i drugi gol, opet je Krunić pogodio! Dedić je još jednom probio po desnoj strani, ubacio je i na kraju se lopta odbila do veznjaka Milana, koji pogađa za 2:0. Zasluženo vodstvo našeg tima! Bravo, Zmajevi!

39’ – Opet je pao tempo igre, nadamo se da ćemo do poluvremena uspjeti sačuvati prednost. Za sada, dobro kontrolišemo dešavanja na terenu – javlja Klix.ba.

35’ – Nova opasna situacija pred golom Šehića. Nakon duge lopte, Miličević je odlično reagovao i na kraju je Šehić uhvatio loptu. Bila je to lopta koja je letjela više od 50 metara, no na kraju smo srećom uspjeli da se odbranimo.

33’ – Dobar pokušaj Islanđana, nakon centaršuta s lijeve strane glavom je šutirao Gudmundsson, ali je lopta otišla pored gola. Treba reći i to da naš večerašnji protivnik jako rijetko prelazi centar igrališta i da teško kroz bilo kakav posjed lopte probijaju našu odbranu.

32’ – Nakon kornera, lopta se odbila do Tahirovića, ali njegov pokušaj je otišao daleko od gola.

31’ – Pokušaj Saničanina glavom, išlo je to pod prečku, ali brani golman Islanda.

28’ – Malo je pao tempo igre, no to je i očekivano jer su naši igrači zaista odlično napadali u prvih 25 minuta igre.

24’ – Hadžiahmetović je ubacio, a Ahmedhodžić glavom šutira preko gola. Znatno bolja igra naših igrača.

24’ – Odlično igra naš tim, a sjajnu igru nastavlja pružati Amar Dedić. Još jednom je igrač rođen 2002. godine probio po desnoj strani te je izborio novi korner za naš tim.

19’ – Još jedan pokušaj naših igrača, Demirović je sada šutirao, ali preko gola. Krunić je dobio još jedan udarac u glavu, a zbog toga je sudija pokazao žuti karton gostujućem igraču Pálssonu.

17’ – Gostujći nogometaš Haraldsson je zaustavio kontranapad Zmajeva koji je predvodio Krunić i zasluženo je dobio žuti karton.

16’ – Ovaj gol svakako će dati krila našim igračima, koji su odmah nastavili s napadima prema golu Islanda. Jako, jako važan gol.

Bosna i Hercegovina – Island 1:0 (Krunić 14’)

14’ – Goooooooooooool! Zmajevi zasluženo vode protiv Islanda! Dedić je sjajno probio po desnoj strani, ubacio je loptu za Prevljaka, a nakon što je njegov udarac blokiran, lopta se odbila do Krunića koji iz neposredne blizine pogađa za 1:0.

10’ – Nova velika šansa za Zmajeve! Dedić je ubacio s desne strane, Demirović glavom šutira iz punog trka s nekih 10-ak metara, ali sjajno to brani golman Islanda.

8’ – Srećom, ubrzo se oporavio, a Islanđani nakon kornera nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti naš gol.

7’ – Krunić se u ovom trenutku žali na jednu povredu nakon što je dobio udarac u glavu.

5’ – Velika šansa za Zmajeve! Demirović je izašao sam ispred golmana Islanda, ali mu je on odbranio udarac. Mogli smo već na samom početku doći do prednosti.

5’ – Dobra akcija našeg tima! Demirović je lijepo primio loptu na sredini terena, povukao je nekih 20-ak metara i uposlio Hadžiahmetovića, no veznjak Bešiktaša nije uspio pronaći Prevljaka u sredini i propala je ova akcija Zmajeva.

4’ – Prva opasna situacija pred našim golom. Prijetili su Islanđani ubačajem iz slobodnog udarca, ali s druge stative nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti naš gol i na kraju je Šehić uhvatio loptu.

1’ – Prvi opasan napad naše selekcije, imali smo situaciju četiri protiv četiri, Hadžiahmetović je tražio Prevljaka, ali nismo uspjeli šutirati prema golu Islanda.

1’ – Utakmica je počela. S centra su krenuli naši igrači. Sretno BiH!

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.