Zmajevi u derbiju sa Crnom Gorom: Scena iz Zenice je sjajna, navijači pokazuju svima kako se grade komšijski odnosi

Navijači BiH i Crne Gore već pristižu u Zenicu. S obzirom na lijepo i sunčano vrijeme u gradu na rijeci Bosni sigurno nas očekuje dobra atmosfera.

Ono što može radovati sve ne samo u BiH i regionu su scene koje se dešavaju na zeničkim ulicama pred sami susret.

Iako je utakmica od velikog značaja za obje ekipe (pobjeda praktično donosi prvo mjesto u grupi) to se po ponašanju navijača i ne bi reklo.

Tako crnogorski navijači šetaju sa zastavama svoje zemlje i drugim navijačkim obilježjima bez ikakvih problema, štaviše i zajedno se fotografiju sa pristalicama BiH.

Možda i takve scene najbolje pokazuju kakav odnosi i međupoštovanje vlada između ove dvije nacije što se na brdovidom Balkanu može smatrati pravim raritetom.

Inače, Crnogorci su nešto ranije doputovali u Zenicu te su lijep dan i vrijeme iskoristili da se bolje upoznaju sa ovim gradom gdje su imali toplu dobrodošlicu.

S druge strane, navijači BiH tek počinju sa okupljanjem te nema sumnje da će popularni Zmajevi sa tribina Bilinog polja imati ogromnu podršku.

Atmosferu sa ulica Zenice nekoliko sati uoči meča zabilježili su i reporteri portala SportSport.ba.

Podsjećanja radi utakmica na Bilinom polju počinje u 20:45. Izabranici Ivayla Peteva u susret ulaze sa prvog mjesta te bi pobjedom osigurali promociju u Ligu A Lige nacija te baraž za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Pogledajte snimak iz Zenice.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.