Džeko i Pjanić

“Zmajevi” uoči okršaja protiv Francuske preko 650 dana bez pobjede, sjećate li se koja je bila posljednja?

Posljednje Sport Vijesti

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje u Strasborugu gdje će odigrati kvalifikacioni meč sa Francuskom, a Zmajevi utakmicu sa Trikolorima dočekuju u vrlo lošem nizu rezultata.

BiH je više od 650 dana bez trijumfa na svim utakmicama, računajući i prijateljske što je dovelo do znatnog pada i na FIFA Rang listi na kojoj su naši Zmajevi tek na 57. mjestu.

Posljednji trijumf BiH je imala 18. novembra 2019. godine kada su u Vaduzu savladali Lihtenštajn sa 3:0, a to je bio i posljednji meč za selektora Roberta Prosinečkog.

Nakon toga Dušan Bajević i Ivajlo Petev nisu uspjeli predvoditi BiH do pobjede.

Ukupno je nakon pomenutog Lihtenštajna, naša reprezentacija odigrala 13 utakmica. Zabilježili su osam poraza i pet remija.

Idealnu priliku Zmajevi su imali na domaćim prijateljskim susretima sa Kostarikom i Crnom Gorom, ali je oba puta bilo 0:0.

Večerašnja utakmica je vjerovatno najteži popravni ispit koji se može imati, ali mnogo bitnije od prekida negativnog niza bio bi osvojen bod koji bi itekako značio Zmajevima u borbi za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Kataru.

U pomenutih osam poraza, bolji od BiH su bili dva puta Poljska, SJ. Irska, Iran, Nizozemska, Italija, Francuska i Danska s kojom je naš tim odigrao i svoj posljednji susret – prenosi reprezentacija.ba.

Utakmica sa Francuskom se igra večeras u 20:45 sati, dok 4. septembra Zmajevi dočekuju Kuvajt. Tri dana nakon toga u Zenici se igra susret sa Kazahstanom.

Leave your vote