“Zmajevi” uoči okršaja protiv Francuske preko 650 dana bez pobjede, sjećate li se koja je bila posljednja?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje u Strasborugu gdje će odigrati kvalifikacioni meč sa Francuskom, a Zmajevi utakmicu sa Trikolorima dočekuju u vrlo lošem nizu rezultata.

BiH je više od 650 dana bez trijumfa na svim utakmicama, računajući i prijateljske što je dovelo do znatnog pada i na FIFA Rang listi na kojoj su naši Zmajevi tek na 57. mjestu.

Posljednji trijumf BiH je imala 18. novembra 2019. godine kada su u Vaduzu savladali Lihtenštajn sa 3:0, a to je bio i posljednji meč za selektora Roberta Prosinečkog.

Nakon toga Dušan Bajević i Ivajlo Petev nisu uspjeli predvoditi BiH do pobjede.

Ukupno je nakon pomenutog Lihtenštajna, naša reprezentacija odigrala 13 utakmica. Zabilježili su osam poraza i pet remija.

Idealnu priliku Zmajevi su imali na domaćim prijateljskim susretima sa Kostarikom i Crnom Gorom, ali je oba puta bilo 0:0.

Večerašnja utakmica je vjerovatno najteži popravni ispit koji se može imati, ali mnogo bitnije od prekida negativnog niza bio bi osvojen bod koji bi itekako značio Zmajevima u borbi za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Kataru.

U pomenutih osam poraza, bolji od BiH su bili dva puta Poljska, SJ. Irska, Iran, Nizozemska, Italija, Francuska i Danska s kojom je naš tim odigrao i svoj posljednji susret – prenosi reprezentacija.ba.

Utakmica sa Francuskom se igra večeras u 20:45 sati, dok 4. septembra Zmajevi dočekuju Kuvajt. Tri dana nakon toga u Zenici se igra susret sa Kazahstanom.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.