Zmajevi večeras igraju ključnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, evo gdje možete gledati

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će od 20,00 sati između dva koša na parketu dvorane Mirza Delibašić igrati ključni meč prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Zmajevi će ugostiti Bugarsku, koju su u drugom kolu savladali u Botevgradu 75:85. Međutim, Bugari su sada potpuno druga ekipa u odnosu na taj susret, s obzirom da su jači za svog najboljeg igrača Aleksandra Vezenkova (Olympiakos) i natuzalizovanog Amerikanca Dee Bosta (Galatasaray).

Pobjeda našem nacionalnom timu donosi plasman u drugi krug kvalifikacija, čak i poraz manji od pet poena razlike. No, potpuno je jasno da Zmajevi neće kalkulisati, već svim silama pokušati ostvariti trijumf.

Bosna i Hercegovine je prije nekoliko dana poražena od favorizovane Češke, ali su večeras Zmajevi apsolutni favoriti.

“Ne pravimo kalkulacije i želimo izgraditi tim. Svaki naš trening i sastanak pravimo s dugoročnim ciljem da napravimo ekipu koja će u svakom momentu da zna šta igra i kako igra. To u prvoj utakmici nismo imali. Ova utakmica s Bugarskom je prilika da pobijedimo i igramo bolje da bi došli u situaciju da možemo ravnopravno igrati sa svim ekipama na Eurobasketu”, kaže selektor Adis Bećiragić.

Podrška publike je neophodna. Više puta su bh. reprezentativci naglasili koliko im znači taj vjetar u leđa. Navijači su nerijetko naš šesti igrač, neka tako bude i večeras. Ulaznice se mogu kupiti online ili na prodajnima mjestima Kupikartu.ba.

Utakmica počinje u 20 sati.

Direktan TV prijenos možete gledati na SportKlubu.

(Reprezentacija.ba)

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.