Zmajevi večeras igraju prvi meč Evropskog prvenstva, evo gdje možete gledati

Spektakularno je počelo Evropsko prvenstvo u rukometu sinoć u Njemačkoj. Francuska je bila bolja od Sjeverne Makedonije 39:29, dok je Njemačka razbila Švicarsku 27:14. Susret je odigran pred 53.586 gledalaca uz spektakl kakav se rijetko viđa. Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će početi nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a rival izabranicima Irfana Smajlagića bit će Švedska.

Šveđani su aktuelni evropski prvaci i apsolutni su favoriti u večerašnjem duelu koji počinje u 20:30 sati.

Prema predviđanju svih svjetskih kladionica, očekuje se pobjeda Švedske dvocifrenom razlikom, no to može biti samo motiv više našim momcima da daju sve od sebe i, ako ništa, “skupo prodaju kožu”.

Švedska je zaista rukometna velesila koju predvodi Jim Gottfridson, srednji bek Flensburga i saigrač našeg golmana Benjamina Burića.

Selektor evropskog prvaka ima veoma širok izbor na vanjskim pozicijama, te ima luksuz i da odmara igrače na vanjskim pozicijama.

Gottfridsonova zamjena na srednjem beku je Magdeburgov Felix Claar, na desnom beku ima Albina Lagergrena (Magdeburg) i Lukasa Sandella (Veszprem), na lijevom beku Erica Johanssona (Kiel) i Jonathana Carlsbogarda (Barcelona), na krilima su lijevo Hampus Wanne (Barcelona) i Lucas Pellas (Montpellier), te desno Daniel Pettersson (Magdeburg) i Sebastian Karlsson (Montpellier), a na pivotu Andreas Nilsson (Veszprem), Max Darj (Füchse Berlin) i Oscar Bergendahl (Magdeburg).

Gol im čuva maestralni golman PSG-a Andreas Palicka, a ukoliko njega ne ide, tu je čuvar mreže GOG-a Tobias Thulin.

“Želimo pružiti svoju najbolju utakmicu, a koji će rezultat biti to ćemo vidjeti. Bitno je kako ćemo mi igrati, da damo sve od sebe i da uđemo hladne glave. Znamo ko je Švedska, oni su veliki favoriti za medalju na ovom prvenstvu.

Naša najveća šansa je da zaustavimo njihovu polukontru i tako to uspijemo imamo velike šanse za dobar rezultat. Prva utakmica prtoiv najtežih, a onda protiv uslovno lakših”, rekao je pred večerašnji meč bh. reprezentativac Senjamin Burić.

Prvi susret u grupi E danas će u 18 sati odigrati Nizozemska i Gruzija, a Nizozemci su u ulozi velikih favorita.

Danas će biti odigrani i susreti u grupi D Slovenija – Farski Otoci (18:30) i Norveška – Poljska (20:30), te u grupi F Portugal – Grčka (18:30) i Danska – Češka (20:30).

Susret BiH i Švedske igra se večeras u dvorani SAP Arena u Mannheimu s početkom u 20:30 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.