Zmajevi večeras protiv Nizozemske traže prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu!

Rukometna reprezentacjia Bosne i Hercegovine danas nastavlja svoj put na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. U okviru drugog kola protivnik će biti selekcija Nizozemske. Naša reprezentacija je nakon tri debakla na pripremama odigrala srčan meč protiv Švedske koja brani evropsko zlato. Skandinavska selekcija slavila je prije dva dana 29:20.

Danas je nova prilika za našu selekciju da u trećem nastupu upiše prvu pobjedu na Evropskim prvenstvima. Protivnik nimalo lagan, a to je Nizozemska.

Svakako da su Nizozemci na papiru favoriti, no ne sumnjamo da će naši momci ostaviti i posljednji atom snage kako bi upisali pobjedu i otvorili vrata prolaska dalje.

Bez Senjamina Burića

Inače, za večerašnju utakmicu, odnosno do kraja Evropskog prvenstva otpao je Senjamin Burić. Razlog je povreda.

Za večeras je upitan još jedan od naših najboljih igrača. Radi se o Marku Paniću koji jučer nije trenirao zbog viroze, o čemu je govorio pomoćni trener Damir Doborac.

Burić će morati pauzirati između dvije i četiri sedmice, te bi se uskoro mogao vratiti u klub kako bi započeo rehabilitaciju.

Senjamin Burić je na posljednjoj utakmici postigao jedan pogodak, dok je Panić tri puta pogodio.

S druge strane, ono što treba istaći je to da naša reprezentacija u Mannheimu ima veliku podršku. Vidjelo smo to i jučer u fan zoni, a vidjet ćemo i večeras u SAP Areni.

Za dva dana naša reprezentacija završava nastup u grupnoj fazi, a nadamo se ne i na prvenstvu. Protivnik će biti neugodna Gruzija.

Večeras se od 20:30 u našoj grupi još sastaju Švedska i Gruzija, dok meč Bosne i Hercegovine i Nizozemske počinje u 18 sati – javlja Sporsport.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.