Znakovita poruka ministra Vojina Mijatovića: “Danas sam sretan što u našu Banja Luku dolazim sa Nerminom Nikšićem”

Vojin Mijatović, zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta (SDP BiH), na svom Facebook profilu prokomentirao je današnju zajedničku sjednicu entitetskih vlada, one u Federaciji Bosne i Hercegovine i RS-a.

Podsjetimo, sjednica će se održati u Administrativnom centru Vlade RS u Banja Luci.

Početak je zakazan za 13 sati, a na sjednici će biti razmatrana aktuelna pitanja u vezi sa međusobnom saradnjom, te definisani pravci saradnje u narednom periodu.

Poruku Vojina Mijatovića objavljujemo u cijelosti:

“Djeco, budite pametniji od nas. Mi možemo i moramo zajedno. Nemojte da vas lažu da ne može.

Ovu zemlju je davno trebalo ujediniti, ovom narodu je davno trebalo objasniti da smo braća i sestre i da nemamo nikog bližeg, nego jedni druge.

Danas se vraćam u Vladu RS prvi put nakon 2013. godine.

Svi građani, ali i oni koji lupetaju gluposti o meni, a ne znaju ništa, moraju znati da kada je pala ta Vlada 2013. godine, ja, moja porodica i moji prijatelji i saborci smo prošli progon, vrijeđanje, izolaciju i mnogo toga ružnog.

To sam davno ostavio iza sebe, ali nisam zaboravio, jer smatram da svaki čovjek nosi teret koji može ponijeti na svojim leđima.

Danas sam sretan jer ćemo novim klincima koji tek dolaze pokazati da su i Banja Luka i Sarajevo i Mostar njihovi, da je ovo njihova zemlja i da budu mnogo pametniji od nas i razvijaju i čuvaju svoju zemlju.

Danas sam sretan što u našu Banja Luku dolazim sa Nerminom Nikšićem, jer pored toga što je premijer i predsjednik SDP BiH, on je moj brat, koji uprkos svemu pokušava da ovo naše društvo napravi barem malo boljim.

Oni koji svaki dan laprdaju kako sam ja ‘dodikov’ čovjek, a Nermin izdajnik, kratka poruka, vi nastavite lajati i lagati, a mi ćemo nastaviti praviti mostove koje vi rušite svaki dan već skoro tri decenije.

Ovo je naša zemlja, nemamo rezervnu, mi smo jedni drugima najpreči, živela Bosna i Hercegovina zemlja dobrih ljudi!!!”.

Zankovita poruka ministra Vojina Mijatovića: “Djeco, budite pametniji od nas. Mi možemo i moramo zajedno. Nemojte da vas lažu da ne može”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.