Žustar poziv za premijera Hrvatske Andreja Plenkovića stigao iz RS: Ivan Begić ga pozvao da se provozaju kroz hrvatska sela oko Banje Luke

Bivši odbornik u Skupštini Banja Luke, Ivan Begić pozvao je premijera Hrvatske, Andreja Plenkovića da u sklopu najavljene posjete Mostaru, Čitluku, Čapljini, Stocu i Ravnom posjeti Banja Luku i Prijedor.

“Povodom vaše najavljene posjete Mostaru, Čitluku, Čapljini, Stocu i Ravnom izražavam najdublje gađenje budući da se to odvija kao pomoć najvećim neprijateljima Hrvata u Republici Srpskoj, a to je Vaš HDZ i Dragan Čović na njegovom čelu, a potom i Josip Jerković i Davor Čordaš, notorni kriminalci i zločinci” stoji u dopisu kojeg je Begić poslao premijeru Hrvatske.

Begić je pozvao Plenkovića da posjeti hrvatska naselja u gradovima Banja Luci i Prijedoru do kojih se kako tvrdi može stići samo zaprežnim kolima.

“Pozivam Vas da sutra iz Mostara dođete u moju Banjaluku i moj Prijedor i da Vas ja vozim Vašim službenim automobilom putevima u hrvatskim naseljima u ovim gradovima.

Našim putevima, mogu proći samo konji i zaprežna vozila do mjesnih grobalja, gdje svi lagano zbog Vaše nebrige idemo,” zaključio je Begić u poruci.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković sutra dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini. Posjetit će nekoliko hercegovačkih gradova i sastati se sa Draganom Čovićem te vjerskim poglavarima.

U delegaciji sa Plenkovićem će se nalaziti i četiri ministra hrvatske vlade.

Uz predsjednika Vlade RH bit će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Plenković će boravak u BiH započeti u 10 sati posjetom Biskupskom ordinarijatu gdje će se sastati s mons. Petrom Palićem, biskupom Mostarsko-duvanjske i upraviteljem Trebinjsko-mrkanjske biskupije, potvrđeno je Feni iz Službe za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade RH.

Potom će se u 11 sati sastati s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem (Dom HDZ-a, Ulica kneza Domagoja bb).

Nakon sastanka predviđene su izjave predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i predsjednika HNS-a BiH Dragana Čovića.

Nakon toga će u 13.40 u Čitluku posjetiti župu Gradnići i obići crkvu sv. Blaža, najstariju župu u Čitluku, a u 14.45 sati planiran je obilazak Edukacijsko-rehabilitacijskog centra Sveti Josip Radnik (Čitluk, Potpolje bb).

U Čapljini će posjetiti tvornicu Lasta (Kneza Domagoja bb), dok će u Stolcu posjetiti osnovnu školu Crnići (Aladinići bb) te obići nekropolu stećaka Radimlja.

Posjet završava u Ravnom.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.