Žustra reakcija iz Demokratske fronte, ljuti su: “Dragan Čović besramno laže, niko iz Sarajeva nije glasao protiv reformskih zakona”

Povodom izjave lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića koji ustvrdio kako su “kočničari iz Sarajeva” najodgovorniji što Bosna i Hercegovina nije dobila kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji oglasili su se saopćenjem iz Demokratske fronte.

“Demokratska fronta ovim putem još jednom želi podcrtati, da niko iz Sarajeva, bilo da dolazi iz partija na vlasti ili u opoziciji, nije glasao protiv reformskih zakona nego su to uradili upravo Dragan Čović i njegov proruski partner Milorad Dodik”, navodi se.

Istakli su da su “besramne laži” koje Čović izriče u funkciji prikrivanja HDZ-ovog antidržavnog djelovanja.

“Čović i HDZ žele odgovornost za nedobijanje kandidatskog statusa prebaciti na stranke koje su u Parlamentu BiH glasale za reformske zakone a to su i DF, SDP, SDA, Naša stranka i SBB”, stoji u saopćenju.

U nastavku su pozvali Delegaciju Evropske unije u BiH da hitno predloži uvođenje sankcija sankcija EU Čoviću i Miloradu Dodiku zbog blokiranja reformskih zakona i da prekinu šutnju o tome koja ide na štetu BiH.

“Ukoliko Delegacija EU u BiH odbije da to uradi, smatrat će se saučesnikom u blokadi evropskog puta BiH”, zaključuju iz Demokratske fronte.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.