in ,

Žustra reakcija SDA na rušenje crkve u dvorištu nane Fate Orlović

Iz SDA se oglasili nakon rušenja crkve u dvorištu Fate Orlović

Iz SDA se oglasili nakon rušenja crkve u dvorištu Fate Orlović.

Konačna implementacija presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, iako dolazi s ogromnim zakašnjenjem, nosi historijsku poruku i potvrđuje da pravda zna biti spora ali da je dostižna, saopćila je Stranka demokratske akcije (SDA).

– Provođenje ove presude i uklanjanje bespravno izgrađenog vjerskog objekta na privatnoj imovini ulijeva nadu da će u dogledno vrijeme na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine biti na snazi vladavina prava, da će se poštovati i provoditi presude međunarodnih sudova i da će svaki čovjek imati jednaka prava bez obzira na to kako se zvao i Bogu molio – ističu iz SDA.

SDA poziva “vlasti entiteta Republika Srpska da hitno realiziraju i presudu Vrhovnog suda Republike Srpske (RS) kojom se Bošnjacima u RS-u potvrđuje pravo na izučavanje bosanskog jezika te da počnu poštovati presude Međunarodnog suda pravde i Haškog tribunala jer je jutrošnji događaj iz Konjević-Polja dokaz da je svako odlaganje samo uzaludno iscrpljivanje svih u Bosni i Hercegovini i prepreka uspostavljanju zakonom uređene države”.

Vrlo žestoka reakcija Jadranke Kosor nakon bruke u Hrvatskoj: “Sramotno je da crnokošuljaši u Kninu izvikuju “Za dom spremni”

Krstinja Todorović žestoko reagovala na prozivke za način na koji je smršala: “Ko ti je dao pravo?”