Zvezde Granda više neće biti iste! Saša Popović osmislio novi koncept takmičenja: “To još niko nije radio”

U Grandovom studiju na Košutnjak je počelo snimanje nove sezone „Zvezda Granda“, najgledanijeg muzičkog takmičenja koje više neće izgledati isto. Kreativni direktor „Granda“ Saša Popović na snimanje je stigao u skupocijenom automobilu, a za Grand progovorio je o izmjenama u takmičenju. On je najavio da će nova sezona biti dinamičnija i interesantnija, ali i da će se ovaj serijal po mnogo čemu razlikovati od prethodnih.

-Ova sezona se razlikuje od svih ostalih jer imamo kandidate koji su izabrani i koje su mentori izabrali i kandidate koji su izazivači.

To je prvi put za ovih 20 godina da svaki mentor ima 2 muška i 2 ženska kandidata. U ovoj prvoj emisiji imamo 4 muška i 4 ženska kandidata – objasnio je za Grand Popović i nastavio:

-Imamo i izazivače. Muški se takmiče sa muškim kandidatima, ženski sa ženskim.

Imamo taster i svako će da lupi taster protiv koga se bori. Možda je malo komplikovano za objašnjenje, ali gledaćete emisiju i biće vam jasno.

Saša je otkrio da je sam došao na ideju da promeni koncept emisije i unese nova pravila.

–Već godinama imamo jedan isti koncept i da bi bilo interesantnije odlučili smo se da malo promijenimo. Ovo je potpuno novi koncept koji niko u zemlji nije sproveo.

Inače, ovakvo takmičenje novih kandidata radi iskjučivo Grand produkcija-rekao je.

Njegova supruga Suzana Jovanović nedavno je obradila stare pjesme i za njih uradila nove spotove za koje on kaže da su fenomenalni.

-Meni Suzana izgleda uvijek dobro, ja kad se probudim ona mi izgleda dobro, a ne samo u spotu. Vidim ja, a i ona je vidjela da su se te njene pjesme povampirile, vidim da svi sada pjevaju “Oči u Oči”, “Plavušu”, “Rođeni u pravo vreme”.

Počeli su svi i kavere da rade, onda bolje da i ona uradi, pošto nije radila spotove za te pjesme I neka ostane za cijeli život– rekao je.

Kako se uskoro navršava dvije godine od smrti Marine Tucaković, Saša podvlači da je njen odlazak u potpunosti promenio muzičku scenu I da će je teško neko zameniti.

-Teško je zaista, Marina je bila genije, nešto najbolje što smo imali kada su u pitanju tekstopisci. Ja sam nju upoznao 83. godine kada samo išli na domaću Evroviziju, pisala nam je tada “Sitnije cile” , poslije toga je napisala more hitova za Lepu Brenu, a da ne pričam za ostale.

Vidjećemo ko će se sada nametnuti, ali bez nje, ne znam kako će– istakao je Popović.

Nova pravila koja su uvedena za ovu sezonu, neće se odnositi na članove žirija, pa tako neće biti kazne za njih.

-Ima novih pravila i za članove žirija, ali neću da vam kažem.

Nije ovo “Zadruga”, pa da kažnjavamo. Vidjećemo u toku takmičenja kako će biti. Kazni nema naravno, kako žiri da kaznim, nema govora.
Desilo se nekada da smo za ovih dvadeset godina kaznili dvoje ili troje zbog nepoštovanja pravila, ali za žiri nema– izjavio je Popović za Grand.

Saša ističe da je ponosan na uspjeh Aleksandre Prijović i Tee Tairović koje su svoje prve muzičke korake napravile upravo u ovom takmičenju.

-Naravno da sam ponosan, da nije bilo “Zvezda Granda”, ne bi bile sada tu gdje jesu. Prijovićka je vrh, Milica Pavlović fenomenalna.

Albumi su zaista dobri i drago mi je da će one sada pjevati u Areni.

Da ne kažu drugi pjevači da smo pravili “Zvezde Granda”, a da niko nije pravio solistički koncert. Sad je njihovo vrijeme– zaključio je Saša.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.