Zvjezdan Misimović dovodi hit igrača iz Bundeslige u reprezentaciju BiH: “Nema dileme, naš je!”

Nakon što je kao igrač napravio velike stvari za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Zvjezdan Misimović i kao direktor reprezentacije nastavlja raditi sa odličnim rezultatom.

Misimović je izlobirao da Dennis Hadžikadunić i Anel Ahmedhodžić zaigraju za Bosnu i Hercegovinu, a kako saznaje Reprezentacija.ba BiH će dobiti još nekoliko dobrih pojačanja.

Novo ime na spisku BiH će uskoro biti i Denis Huseinbašić (21). Fudbaler Kolna ove sezone nameće se u Bundesligi gdje je u četiri utakmice zabio dva gola i jednom asistirao. Radi se inače o 1,84 m visokom centralnom “box to box” igraču.

“Istina je, već sam u razgovorima sa Denisom I tu nema dileme – rekao je da će igrati za Bosnu i Hercegovinu. Naš je 100%!” rekao je Zvjezdan Misimović za Reprezentacija.ba portal.

Huseinbašić je nastupao ove sezone za Koln i u europskim utakmicama. Zanimljivo samo do prošle sezone igrao je u četvrtoj ligi Njemačke, ali je očigledno da se radi o igraču za puno veće domete.

U Europi još igra nekoliko igrača koji bi mogli biti zanimljivi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Said Hamulić je u Poljskoj zabio 14 golova, za Švicarsku U21 reprezentaciju igra stoper Anel Husić, u austrijskoj Bundesligi je nekolicina naših igrača koji nose dres Austrije…

“Puno je pregovora, razgovora, lobiranja, radim, na terenu sam često.

Ne mogu govoriti o imenima jer ima igrača koji su vezani za saveze drugih država ili igraju za druge reprezentacije i ne želimo biti u situaciji da ih njihovi savezi blokiraju ako se sazna da žele igrati za Bosnu i Hercegovinu.” otkriva legendarni Miske.

“Svaki dobar igrač je od velike važnosti za Bosnu i Hercegovinu” decidan je Misimović u razgovoru za naš portal.

Misimović je među prvima stavio fokus na Amara Dedića koji danas briljira u Salzburgu, prije tri godine svrstao ga je među tri najveća talenta bh. fudbala uz Demirovića i Gojaka.

“Jako me raduje da je reprezentacija dobila takvog igrača i želim mu svu sreću u daljoj karijeri. Sretan sam što je i Demirović u novom klubu dobio značajniju ulogu, baš kao i Gojak.

Vjerujem u naše igrače, a na nama je da im pomognemo koliko možemo” zaključuje Misimović za Reprezentacija.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.