in , ,

Andrej Plenković jako nervozan nakon poraza u Zagrebu: “Očito imaju nešto protiv ove Hrvatske”

Moram još dobro osluhnuti koji to žanr promjene oni zazivaju naveo je Andrej Plenković

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentarisao je pobjedu “Možemo” i Tomislava Tomaševića u Zagrebu.

Upitan je li nazvao Tomislava Tomaševića i čestitao mu na dobivenom gradonačelničkom mandatu, Plenković je rekao: “Nisam još, ali budem.”

“Oni kažu da mijenjaju Zagreb da bi mijenjali Hrvatsku”

Ponovio je da je HDZ pobjednik lokalnih izbora.

“Nikad dosad HDZ nije dobio 15 županija. Vidim da su ovi iz Možemo počeli parafrazirati moju poruku iz 2016., kad sam rekao da mijenjamo HDZ da bismo mijenjali Hrvatsku, oni kažu da mijenjaju Zagreb da bi mijenjali Hrvatsku, očito imaju nešto protiv ove Hrvatske”, rekao je Plenković, ponovivši da je vlada u pandemiji sačuvala radna mjesta, a osigurala i novac za obnovu nakon potresa.

“Moram još dobro osluhnuti koji to žanr promjene oni zazivaju, što bi to učinili bolje”, rekao je Plenković, dodavši da očekuje dobru suradnju s Tomaševićem.

“U Splitu su odabrali antisemita”

“Bilo bi mi drago da su odabrali HDZ u Splitu, ali odabrali su antisemita”, rekao je komentirajući poraz Vice Mihanovića u Splitu.

Za pobjedu ljevice optužio Domovinski pokret

“Mislim da se pokazalo da je cijela ta ideja stvaranja alternativnog pokreta poput HDZ-a u četvrtom desetljeću hrvatske neovisnosti besmislena. U političkom smislu dovodi samo do fragmentacije biračkog tijela i na taj način omogućava kandidatima ljevice da kroz drugi krug pobjeđuju”, rekao je Plenković.

“S čime će se oni ponositi? Ostat će na pet zastupnika u Skupštini. Sada će ljevičarski komentatori, nakon što su ispljuvali Škoru, gladiti, maziti i paziti jer napada HDZ. Ako napada HDZ, zvat ćemo ga u goste, njega i njegove jatake. Ali ako napadnu ljevicu, ne, ne, ne – onda su grozni i treba ih maknuti. To je jasno kao dan”, rekao je Plenković pa optužio RTL i Novu TV da su u debatama namjerno krivo izgovarali ime HDZ-ovog kandidata Davora Filipovića.

“Filipoviću su na televizijama namjerno krivo govorili ime”

“Mislim da moramo prvo gledati fakte, a onda te neke paušalne rečenice malo skraćivati. Kandidat HDZ-a u Osijeku koji je pobijedio je 1987. godište. Kandidat HDZ-a u Zagrebu, koji je po meni doživio takvu bezobraštinu da su mu na televizijama namjerno krivo govorili ime… Ta vrsta bezobrazluka nije zabilježena”, rekao je Plenković.

“Namjerno mu krivo govore ime ne bi li ga dezavuirali. Tu bozu se može prodavati naivcu ili maloljetniku. To nije objektivno i profesionalno novinarstvo”, rekao je.

Analitičara i profesora sa Fakulteta političkih nauka Dražena Lalića nazvao je plaćenikom koji dolazi na televizije kako bi gadio HDZ-ove kandidate.

“Protjerali su Puhovskog pa angažirali Lalića, koji je gadio Filipovića. Analitičar dobiva novac, koji dolazi gaditi Filipovića za novac”, rekao je.

Na pitanje koja je razlika onda između njega i Milanovića, koji je također rekao da je HRT plaćenička televizija, rekao je da je razlika velika: “Ja to govorim ex post, nakon izbora.”

“Ima li televizija koja vam valja?” pitali su ga novinari.

“Ima ih puno”, odgovara Plenkovića.

Na komentar novinara N1 Elvira Mešanovića, koji je rekao da ga godinama zovu u goste, a on to svaki put odbija, Plenković je rekao: “Vi biste trebali napisati plakat kakva ste ideološki televizija.”

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine odlučivalo o dodatnim uslovima za ulazak stranaca u državu, prijedlozi ministarstva nisu usvojeni

Jasne poruke iz Austrije nakon ostavke Valentina Inzka: “Imenovanje Schmidta važna je poruka Rusiji da Zapad ne odustaje od BiH”