in , ,

Bajrović kroz osmijeh: “Tanović mi je naredio da pustim bradu”; “Navojec: U rukama oskarovca osjećam se kao Oskar”

Bajrović je istakao, kako on, odnosno lik kojeg igra u filmu ne traži puno

U ostvarenju Danisa Tanovića “Deset u pola”, čije će snimanje u Sarajevu danas biti završeno, glavne uloge igraju Izudin Bajrović i Branko Đurić Đuro, koji igraju ćevabdžije i prijatelje.

– Jedan od rijetkih zanata u Sarajevu koji će opstati. To je brend sarajevski, kojem ni korona nije uspjela ništa poremetiti – kazao je Bajrović.

Na pitanje je li tema o ćevapima i koji su najbolji previše lokalna, odgovorio je:

– Mislim da priču dvojice prijatelja koji drže dva restorana u Njujorku može zainteresirati ljude isto kao što mogu ćevabdžije. To što se dešava na čarsiji, i oni imaju probleme s kojima se svi suočavaju.

Istakao je kako on, odnosno lik kojeg igra u filmu ne traži puno.

– Ali tražim da dijete bude sa mnom, i da mi podari unuka ili unuku. A moje dijete hoće da ode. Lijepa je priča, nije samo lokalna – kazao je Bajrović.

Kroz šalu je rekao da je Tanović zaslužan za njegov izgled.

– Reditelj mi je naredio za zapustim bradu, on zna zašto. Možda nisam dovoljno zanimljiv bez brade – našalio se Bajrović.

Đuro je istakao da mu je ovo treći film koji radi s Tanovićem. Zanimljivo je da on igra ćevabdžiju, a vegetarijanac je.

– Tema ćevapa je ona o kojoj smo svi uvijek govorili, a o kojoj nikad ništa nije snimljeno. Kad radiš, ne razmišljaš o uspjehu. A sve što je kvalitetno lokalno, dobije svoje mjesto globalno. Andrić je pisao lokalno, a uspio je globalno – poručio je Đuro.

I glumac Goran Navojac dio je ekipe. Danas je bio dobro raspoložen te se našalio da neće otkrivati kako se film završava.

– Imamo sreće da Covid mjere popuštaju i mi se sada radujemo tome da imamo priliku ponovo zarađivati za život. Mladim glumcima je strašno teško u današnje vrijeme. Ima ih puno, a posla je manje. Mi smo bili nekada bili u puno boljoj poziciji od njih – rekao je Navojec.

Poznat po ljubavi prema motociklima: Efendija Šiljić iz Mravića u Doboj Jugu nakon 42 godine s punim zaslugama ispraćen u penziju

Na današnji dan: Prije devet godina umro je Nisvet Džanko