in ,

Bakir Izetbegović vidno razočaran nakon sjednice Parlamenta BiH: “Nije nam ovo danas trebalo…”

“Nije nam ovo danas trebalo. Jedni SNSD-ovci jedno u Predstavničkom domu, drugi drugo u Domu naroda”, kazao je Izetbegović

Za dopune Zakona o javnim nabavkama BiH na dnaašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine glasalo je devet delegata, četiri su protiv, a jedan suzdržan. Zakon je danas ostao bez podrške jer nije bilo entitetske većine iz Republike Srpske i ide na naknadno usaglašavanje koje se ne može obaviti bez prisustva delegata Dragana Čovića.

“Nije nam ovo danas trebalo. Jedni SNSD-ovci jedno u Predstavničkom domu, drugi drugo u Domu naroda”, kazao je Izetbegović vidno razočaran što zakon danas nije dobio potrebnu podršku.

“Cilj je bio relaksirati situaciju tako da su svi sigurni kada se upuste u te procedure, da neće jednog dana odgovarati pred zakonom, pred sudom, zato što su neke stvari uradili jer ovakve stvari se do sada nisu radile i trebalo je potpuno jasnijom učiniti tu stvar, da možete u skraćenim rokovima, da ste nadležni da to radite, da neće ući u neku zonu koja je protuzakonita. Ovo je po meni samo izlika da se stvari zaustave od strane SNSD-a u Domu naroda”, naveo je Izetbegović.

Kako je kazao, postoji teoretska mogućnost da se usaglase – prenosi N1.

“Sa ovakvim pristupom i obrazloženjima koje smo čuli od strane SNSD-ovaca, ne vjerujem da ćemo se usaglasiti. Kada bude prisustan gospodin Čović, tada ćemo pokušati da se usaglasimo, ali cijenim da su šanse veoma male”, naveo je Izetbegović.

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici razmatrao zahtjev Predstavničkog doma državnog parlamenta da prijedloge zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama i Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima razmatra po hitnom postupku.

Hitna sjednica Doma naroda sazvana je za danas, nakon što je prošle sedmice Predstavnički dom, po hitnom postupku, usvojio dopune navedenih zakona koje bi trebale stvoriti zakonski okvir koji omogućava direktnu nabavku vakcina protiv koronavirusa od proizvođača.

Društvene mreže “gore” zbog posjete Aleksandra Vučića: Politička elita BiH nastavlja zabijati autogolove!

PREDIVNE VIJESTI DOLAZE IZ TUZLE Nana Fata Orlović danas je otpuštena sa Klinike za plućne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra