in , ,

Denis Bećirović potpuno otvoreno i bez uvijanja o državnoj imovini: “Srbija bez dozvole ne može graditi hidroelektrane na Drini i aerodrom u Trebinju!”

“To je kršenje međunarodnog i domaćeg prava”, tvrdi Denis Bećirović

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović (SDP) kazao je da je zaštita državne imovine strateško pitanje od kojeg zavisi budućnost naše domovine.

˝Srbija bez dozvole naše države ne može graditi hidroelektrane na Drini i aerodrom u Trebinju. To je kršenje međunarodnog i domaćeg prava. Sve druge teme su manje važne u odnosu na ovo kapitalno pitanje˝, naglasio je Bećirović.

Pored toga, Bećirović je na posljednjoj sjednici kazao je da već godinama uporno traži poštivanje temeljnih ljudskih prava Fate Orlović. Danas je ponovo pitao kako je moguće da usprkos presudi Europskog suda za ljudska prava i dalje postoji tako flagrantno kršenje temeljnih ljudskih prava.

Pogledajte njegovo obraćanje. 

I Branislav Borenović “ohladio” Željku Cvijanović, a onda je žestoko napao SNSD, SDA i HDZ: “Visoki predstavnik je je davno trebao otići iz BiH!”

Bakir Izetbegović najavljuje mogući “historijski pomak”: “Prvi put sam dobio odgovor od Dragana Čovića da su i oni spremni ići u tom smjeru…”