in ,

Denis Zvizdić pisao šefici američkog Kongresa: Uvjeravam vas da u borbi protiv terorizma čvrsto stojimo uz SAD

Denis Zvizdić pisao Nancy Pelosi.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić u povodu godišnjice terorističkog napada, 11. Septembra 2001. godine u Sjedinjenim Američkim Državama uputio je pismo predsjednici Zastupničkog doma Kongresa SAD, Nancy Pelosi.

“Poštovana predsjednice Pelosi, Koristim priliku da Vam u ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovinе i u svoje lično ime, uputim izraze saosjećanja povodom godišnjice jednog od najstravičnijih terorističkih napada koje je svijet ikada vidio – napada na tornjeve Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku i Pentagona u Washingtonu”, navodi Zvizdić u pismu.

Terorizam je, kako dodaje, postao globalna prijetnja i samo zajedno možemo odgovoriti tom izazovu i prijetnji.

“Mi u Bosni i Hercegovini, ciji su građani u nedavnoj prošlosti bili izloženi strašnim stradanjima i patnjama, razumijemo i dijelimo saosjećanje sa porodicama nastradalih u terorističkom napadu.

Uvjeravam vas da u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma, cijeneći naše dugo i iskreno prijateljstvo, uz puni pijetet i iskreno saosjećanje za sve ljude koji su poginuli u ovoj tragediji, čvrsto stojimo uz Sjedinjene Američke Države”, navodi se u pismu predsjedavajućeg Zvizdića.

Genijalni meteorolog Nedim Sladić “otvorio karte”: “Već mi je muka kad vidim…”

Vučić ispred Doma Narodne skupštine Srbije otvoreno poručio: “Kupujemo oružja više nego ikada”