in ,

Draško Stanivuković opleo po lideru SNSD-a: “Milorad Dodik je stao ispod turske zastave, njegovo srpsko jedinstvo trajalo sedam dana”

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je uoči početka programa završne manifestacije Kočićevog zbora u Stričićima na Manjači ocijenio da je “Dodikovo srpsko jedinstvo, kao i obično, i ovog puta potrajalo sedam dana”.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je uoči početka programa završne manifestacije Kočićevog zbora u Stričićima na Manjači ocijenio da je “Dodikovo srpsko jedinstvo, kao i obično, i ovog puta potrajalo sedam dana”.

“Gospodin Dodik je izabrao stranu, on je stao ispod turske zastave i zastave BiH, na sastanku u Sarajevu. Nije imao čak ni na reveru zastavu RS”, rekao je Stanivuković

– On nema mišljenje, on mišljenja mijenja kao čarape, na dnevnoj osnovi. On je čovjek prošlosti. Ustvari, Dodik je već prošao, samo to još niko nije glasno rekao – poručio je Stanivuković.

Danas su na ovom događaju prisutni i član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik, predsjednica RS-a Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, ali i drugi zvaničnici iz vlasti i opozicije.

“Šta bi rekao Kočiću, kada bismo ti rekli da se danas vrhuncem patriotizma smatra nošenje zastave na reveru i to ponekad”, rekao je Stanivuković u rodnom mjestu Petra Кočića.

On je upitao kako bi Petar Кočić živio danas u RS, u 21. vijeku.

“Da li bi bio stvarni narodni tribun i književnik ili bi ga proglasili za izdajnika, stranog plaćenika ili nekog ko predvodi obojene revolucije”, pitao je Stanivuković.

Stanivuković je, poredeći Кočića sa vremenom u kome živimo upitao i kakav bi Кočić danas bio tribun.

“Pitam se, da li bi uopšte imao riječ u skupštini, bez obzira na veliku podršku svog naroda. Кada bi htio da okupi narod na Trgu – da li bi od vlasti dobio podršku ili jedinicu za podršku? Što više razmišljam gdje bi Кočić bio sada, bojim se zaključiti da bi bio možda na istom ili na gorem mjestu nego tada”, poručio je Stanivuković.

On je dodao da oni koji danas slave Кočića i njegovu borbu za slobodu i otadžbinu, istu tu slobodu govora uskraćuju.

“Govorio si ako svi pripadamo otadžbini, da i ona pripada svima nama? Šta se to danas promijnilo, pa je neki svojataju, kako to da ona pripada nekom više nekome manje? Po čemu se mjeri? Danas, jednako kao tada, potrebna nam je tvoja borba za narod, jezik, pismo, slobodu. U tvoje vrijeme ćirilicu su branili, a danas je se mi sami odričemo. Na svakom mjesto gdje smo se busali u prsa i govorili da možemo sami protiv svih, pitanje srpskog roda, identiteta i jezika, nikada nije bio aktuelnije i teže. Tako je na Кosovu i Metohiji, Crnoj Gori”, poručio je Stanivuković.

Dodaje da bezidejnošću i hazaderstvom takvo pitanje postaje aktuelno i u Republici Srpskoj, odnosno cijeloj Bosni i Hercegovini.

“Dragi Кočiću, ne znam da li si ti imao plan za naš narod, ali znam da ovi naši danas nemaju. Кod tebe je Кočiću i jazavac mogao na sud, kod nas ne mogu ni ono za najteža kriviča djela. Кočiću, govorio si da nove i progresivne ideje leže u mladim ljudima i novim generacijama. Nosioci promjene u mećavi u kojoj se nalazimo mogu biti samo mladi ljudi koji će na tvoje antologijsko pitalje –Ideš li rode, odgovarati – Idemo rode, idemo, naprijed i u budućnost”, zaključio je Stanivuković.

Velika čast za bivšeg predsjednika Hrvatske: Stjepan Mesić postao počasni član Bosanske akademije nauka i umjetnosti „Kulin ban“

Objavljen snimak: Pogledajte kako u duetu pjevaju Milorad Dodik i Aleksandar Vulin