in , ,

Edin Džeko uzvratio navijačima kontrom: Pozvao na opštu mobilizaciju i podržao selektora Peteva!

Selektor Petev je boravio u Rimu gdje je prisustvovao treningu Rome

Novi selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev krenuo je sa konkretnim aktivnostima u cilju što kvalitetnijih priprema za predstojeće izazove „A“ reprezentacije, navodi se na zvaničnoj stranici NS BiH.

Selektor Petev je u petak boravio u Rimu gdje je prisustvovao treningu Rome i sastao se sa kapitenom naše reprezentacije Edinom Džekom. Selektor i kapiten su obavili konstruktivan razgovor, a akcenat je bio na utakmicama koje reprezentaciju očekuju u martu mjesecu.

“Raduje me što sam ovaj vikend iskoristio za posjetu našim igračima”, istakao je Petev dodavši:

“Izuzetno sam zadovoljan razgovorom sa Edinom i načinom njegovog razmišljanja, a i klub me fantastično dočekao. To najbolje govori koliko je kapiten bh. tima ovdje cijenjen.”

Također, s tim u vezi oglasio se i Edin Džeko koji se osvrnuo na predstojeće obaveze reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“U reprezentaciji svi imamo isti cilj, a to je vratiti pobjednički mentalitet. Nakon nekoliko burnih mjeseci, selektor je napokon izabran i na nama igračima je da dokažemo kako nismo zaboravili igrati”, rekao je Džeko na početku i nastavio:

“Sve što se dešavalo, sada treba ostaviti iza nas i gledati u budućnost. Preostalo nam je malo vremena do prvih kvalifikacijskih utakmica i svi zajedno moramo udružiti snage kako bismo pokušali napraviti dobar rezultat. Svjesni smo da će to biti teško, ali uz podršku medija, saveza, navijača, možemo vratiti samopouzdanje, ali i povjerenje javnosti. Rezultat je jedino mjerilo i ono što se bude dešavalo na terenu odredit će našu sudbinu, a vrijeme će pokazati jesmo li uradili nešto dobro ili nismo. Sada, cilj je napraviti dobru atmosferu, a uz podršku svih nabrojanih, vjerujem da možemo uspjeti u tome, jer reprezentacija nam je svima bitna. Reprezentacija nam je svima nešto posebno i radujem se novim okupljanjima, te se nadam da ćemo u budućnosti pričati samo o dobrim rezultatima.”

Prof. dr. Salih Fočo: Narod je kriv za nefunkcioniranje vlasti i za korupciju

“Ako kaže RS da treba vratiti vojsku, razgovarat ćemo”