in ,

Eric Nelson sa Miloradom Dodikom razgovarao o imenovanju Christiana Schmidta: “Retorika podjele služi samo usporavanju napretka”

Nelson i Dodik o vitalnoj ulozi OHR-a u olakšavanju provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma

Ambasador SAD u BiH Eric Nelson razgovarao je sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom o podršci SAD imenovanju Christiana Schmidta za visokog predstavnika i vitalnoj ulozi OHR-a u olakšavanju provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma.

– Pozivamo političke lidere da se usredotoče na reforme potrebne za unapređivanje evropskog puta BiH, poboljšanje ekonomije i dovođenje BiH u međunarodnu superviziju. Retorika podjele služi samo usporavanju napretka koji će koristiti svim građanima BiH – navodi se iz Ambasade SAD na Twitteru.

Sastanak dolazi dan uoči posjete rukovodstva RS Srbiji na sastanak s predsjednikom te zemlje Aleksandrom Vučićem na kojem će se razgovarati o imenovanju Schmidta.

Podsjećamo da su predstavnici RS kazali da je za njih sporno imenovanje Schmidta i da ih pogađa činjenica da se mimo procedura dešavaju tako važne stvari kao što je naprimjer imenovanje novog visokog predstavnika.

Meterolog Nedim Sladić objavio kakvo nas vrijeme očekuje: “Hvatamo blagonaklonjene sunčeve zrake od 2.6. do 6.6.”

Stihovi legendarnog Džonija Štulića naglo “uskrsnuli” zbog dešavanja u Hrvatskoj: I Zoran Milanović i Porfirije citirali legendarnog stihoklepca grupe “Azra”