in , ,

Grom iz vedra neba: Vojin Mijatović dao punu podršku Željku Komšiću!

Mijatović se oglasio na na svom fb profilu

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović napisao je na svojoj Facebook stranici kako u potpunosti podržava “non-paper” koji je Željko Komšić poslao u Bruxelles.

Kao što je poznato, šef SDP-a Nermin Nikšić i šef DF-a, Željko Komšić već dulje vremena nisu u dobrim odnosima, a njihov latentni sukob eskalirao je u ljeto 2018. godine, kada se Komšić odlučio kandidirati za člana Predsjedništva BiH.

Nikšić je na tu poziciju namjeravo kandidirati Slavu Kukića, kao zajedničkog kandidata bh. ljevice.

Prenosimo u potpunosti post Vojina Mijatovića:

Iako mnogo puta kritikujem rad Zeljka Komsica, a pogotovo njegov odlazak u zagrljaj sa SDA, ovo su stvari koje su daleko iznad stranaka, partija i koalicija!

U senci pandemije te političkog blata u kome se nalazimo, SDA,HDZ i SNSD sporovode plan izmjena Izbornog zakona i konačne podele BiH!

Pokroviteljstvo ovoj akciji u punom kapacitetu daje Delegacija Evropske Unije u BiH i sef iste delegacije Sattler!

Smataram da je slanje non paper-a u Brisel od strane Zeljka Komsica vrhunski potez u odbrani gradjanskog koncepta i multietničke Bosne i Hercegovine!

U punom kapacitetu kao potpredsednik SDP BiH stojim na raspolaganju gospodinu Komšiću kada su u pitanju sve aktivnosti na sprećavanju demontiranja naše države koje se tiho sprovodi od strane aktera koje sam gore spomenuo!

Očekujem da iza ovoga stanu svi kojima je Bosna i Hercegovina domovina, ni bosnjačka, ni hrvatska, ni srpska, vec i bosnjačka i hrvatska i srpska, zemlja svih nas!!!, zaključio je Mijatović.

Recep Tayyip Erdogan se opasno razljutio: “Ovo je prijetnja demokratiji i uvreda za Turske oružane snage!”

Prvi susret nakon haosa u Zvezdama Granda: Marija Šerifović otkrila hoće li se pozdraviti sa Karleušom!