in ,

HIPNOTISANA GOMILA Nešić se javio i poručio: “Dodik je na sastanku s Erdoganom ugrozio položaj RS”

Nenad Nešić se obrušio na Milorada Dodika.

Arhiv

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić uputio je kritike na račun predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika nakon sastanka u Predsjedništvu BiH sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

– Dao sam pristanak Miloradu Dodiku za odlazak na sastanak sa Erdoganom jer mislim da nijedan srpski političar nema luksuz da odbija da se viđa sa svjetskim državnicima, ali ima obavezu da na tim sastancima odbrani “nacionalni interes”, (šta god to značilo, ne naivno i bukvalno) i donese nešto svom narodu.

Nažalost, ono što se moglo čuti nakon sastanka sa Erdoganom od člana Predsjedništva BiH nema nikakve veze sa zaključcima i dogovorima političkih partija u NSRS. Sa čim ima veze očigledno ne znaju ni predstavnici SNSD koji nevješto pokušavaju da ga odbrane – kaže Nešić.

Kako navodi, nisu se srpske stranke dogovorile oko bilo kakvog Dejtona 2.

– Mi smo se okupili oko kršenja Dejtonskog sporazuma, jedine garancije postojanja RS koju imamo, i jedine garancije mira u BiH, koju je narod stekao polaganjem svojih života. Bilo kakva inicijativa mora podrazumjevati jači autoritet srpskog naroda i volju međunarodne zajednice da kao narod dobijemo više prava nego što imamo.

Da li bilo ko iz SNSD vjeruje da nakon 15 godina u kojima se nije učinilo baš ništa za jačanje prava srpskog naroda u posljednjoj godini vlasti imaju kapacitet za tako nešto? Nemate gospodo, imate posljednju godinu vlasti.

I za sve nas je bolje da ne pokušavate sebi da smislite pojas za spasavanje, kopernikanske obrte koji podrazumevaju avanture kojima srpski narod može izgubiti mnogo dok vi pokušavate da dobijete još koju godinu vlasti – poručio je Nešić, saopćeno je iz DNS-a.

Naveo je da nema znaka jednakosti između srpskog nacionalnog interesa i SNSD-a.

– Vaš odlazak sa vlasti neće oslabiti srpski narod promjenama koje dolaze. Naprotiv, osnažiće svoj kapacitet da odbrani sebe u BiH. I znajte, od prvog dana mi ćemo oko toga iskreno okupljati sve političke snage i biti pošteni prema dogovorima.

To što ćete tada njima prisustvovati iz opozicionih klupa i za vas i za narod može biti samo dobro. BiH ima ekonomske, socijalne, demografske probleme, ali imaju ih i sve ostale države. Ali tri ključna problema nama niko sem BiH- ti problemi su. Bakir, Dodik i Čović. Te probleme riješiće narodi na sljedećim izborima – kaže Nešić.

Reprezentativci BiH se okupljaju u Strasbourgu, selektor Ivalyo Petev naknadno i iznenada pozvao Sušića

Vrlo nedvosmislen poziv pristigao je iz Kanade, pročitajte šta su sve poručili: “Povelju Kulina bana vratiti u BiH!”