in , ,

Isak Šabanović potpuno neočekivanim priznanjem o Zvezdama Granda šokirao sve: “Smatrao sam da je ta produkcija čisti folkeraj”

Dvadesetpetogodišnji roker iz Bijelog Polja, Isak Šabanović blista u Zvezdama Granda

Dvadesetpetogodišnji roker iz Bijelog Polja, Isak Šabanović, prije nepunih mjesec dana osvojio je Balkan svojim prvim nastupom u emisiji “Zvezde Granda”.

Izvedbom dvije pjesme – “Oprosti mi što te volim” i “Stipu gatibo”, koje u originalu pjevaju Željko Bebek i Mladen Vojičić Tifa, srušio je sve predrasude, dobio najbolje komentare stručnog žirija i stekao simpatije publike širom Evrope.

Isak je za kratko vrijeme stekao veliku popularnost u regionu. Kada se vratio u rodnu Crnu Goru, slegli su se i utisci, pa je Šabanović za Nova.rs ispričao kako na sve to sada gleda.

“I dalje mi ovo djeluje kao ostvarenje sna iz kojeg se, evo skoro ni poslije mjesec dana, nisam probudio.

Posložile su mi se sve kockice, kao i taj momenat kada me je Aleksandar Milić Mili pozvao na audiciju i kad sam dao sve od sebe na “Grandovoj” sceni i dobio onakve komentare žirija. Svjestan sam trenutne popularnosti i plašim se da me ne ponese slava, i da mi se ne obije o glavu jer je lijep osjećaj, zaista.

Naravno, moram dodati da sam takav kakav sam i trudiću se da stojim čvrsto na zemlji šta god se desilo dalje”, rekao je Isak, čiji je mentor u takmičenju kompozitor i direktor “Granda”, Aleksandar Milić Mili.

Šabanović dodaje i šta očekuje u sljedećem krugu takmičenja.

“Gledajući emisije “Granda”, čuo sam dobrih pjevača, biće jaka konkurencija, ali ja ću dati sve od sebe da opravdam svu ovu podršku i lijepe komentare koje sam dobio od javnosti”, kaže pjevač.

Otkrio je zbog čega je imao predrasude prema Grand produkciji i kako je dospio na audiciju.

“Smatrao sam da je ‘Grand’ produkcija ozbiljan folkeraj. Samom sebi sam prijetio i govorio: ‘ako ništa ne napraviš u životu, prijavićeš se ti meni na Grand, u smislu – Grand je zadnji’.

Sad mislim o njemu kao o najvećoj muzičkoj produkciji na Balkanu, ali ranije nisam. I nije ovo vađenje, jer sam sad kao dio ‘Granda’, nego je zaista tako. I nisam pričao samo ja, cio Balkan je tako govorio, a opet ga svi gledali.

Ja sebe u tome jednostavno nisam vidio. Zato sam i rekao sebi: “Ako ništa ne napraviš, a nisam, doći ćeš na ‘Grand’, pa pjevaj druže narodnjake”. Tamo sam otišao da bih se pojavio na televiziji dva – tri puta i to je to.

Međutim, desilo se nešto totalno neočekivano”, rekao je nedavno Isak za Nova.rs.

Pojavila se fotografija supruge Dragana Stojkovića Bosanca, u braku su 43 godine!

Prekrasna zimska priča: Snijeg zabijelio Hrvatsku, stigao i u BiH!