in , ,

JAKO LIJEPE VIJEST DOLAZE IZ FINSKE Edin Džeko će ipak igrati meč!

Edin se osvrnuo i na našu kvalifikacionu grupu

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko bit će na raspolaganju selektoru Ivaylu Petevu za sutrašnju kvalifikacionu utakmicu protiv Finske.

Ovu informaciju potvrdio je sam Džeko na današnjoj konferenciji za medije koja se održava uoči susreta koji će se igrati u Helsinkiju.

“Nemam dobre uspomene na Finsku jer smo izgubili i ta utakmica je bila krucijalna u prošlim kvalifikacijama. Nakon te utakmice smo konstantno padali. Finska je kompaktna ekipa koja igra na kontre, znamo se dobro i ne mislim da će biti iznenađenja. Tim koji se plasirao na Euro uvijek je dobar”, rekao je danas Džeko.

Edin se osvrnuo i na našu kvalifikacionu grupu.

“Lako je reći ko je favorit i to je jasno Francuska. Važno će biti da li će neko moći otkinuti Francuzima neki bod i bit će neizvjesno u borbi za drugo mjesto do kraja”, poručio je Džeko, a onda se osvrnuo i na novog selektora.

“Očekujemo bolje rezultate. Bez obzira na novog selektora, mi smo igrači ti od kojih zavisi. Nismo bili na nivou na kojem trebamo biti i očekujem od svih nogometaša mnogo više nego u zadnjim kvalifikacijama”.

Podsjetimo, Džeko se povrijedio u 67. minuti nedavne utakmice Roma – Napoli zbog čega je morao napustiti teren prije vremena.

Ljekarskim pregledima je ustanovljeno da se radi o povredi butnog mišića desne noge zbog čega je postojala bojazan da se na njega neće moći računati.

Podsjetimo, naša reprezentacija prvu kvalifikacijsku utakmicu igra sutra na gostovanju Finskoj u Helsinkiju. Utakmica je na rasporedu u 20:45 sati.

Ugostitelji u RS prekidaju proteste, Vlada obećala da će isplatiti minimalne plate i doprinose za cijeli mjesec mart

JAKO VAŽNA I HITNA ODLUKA VLADE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE TIČE SE SVIH GRAĐANA Uvodi se policijski sat od 9 do 5 ujutro!